Wethouder Michiel van Willigen is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren
Wethouder Michiel van Willigen is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar de Vries 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Rinze de Vries en Fokje de Vries-Lijnema waren afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen is vandaag bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren. 

De twee hebben elkaar leren kennen op de lagere school. Ze zaten bij elkaar in de klas. Op 20 september 1962 zijn ze getrouwd in Hoogkerk.

Het echtpaar heeft vier kinderen en zes kleinkinderen. Rinze heeft vier verschillende werkgevers gehad. De laatste jaren was hij leraar op de technische school in Hoogeveen. Fokje was thuis en zorgde voor de vier kinderen. De hobby’s van Rinze waren altijd fotografie, klussen in huis en tuinieren. Fokje hield van kleren naaien voor de kinderen en koken en bakken. Nu vinden ze het leuk om legpuzzels te maken en lezen ze graag. 

Het echtpaar wordt wat ouder en dat brengt ook wat gezondheidsproblemen met zich mee. Ze lopen allebei achter een rollator maar wonen nog zelfstandig en kunnen zich nog goed redden.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.