Afbeelding
Foto: stockfoto

Man vrijgesproken van bezit wapens uit depot Schellerberg

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 52-jarige man uit Harderwijk is dinsdag vrijgesproken voor wapenbezit. Het Openbaar Ministerie verdacht de man aanvankelijk van betrokkenheid bij het opgegraven wapendepot op landgoed Schellerberg.

Op twee wapens uit dat depot zat dna-materiaal van Harderwijker H.D. De man is eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij een wapendepot in Assendorp. Eerder suggereerde het OM een verband tussen dat Assendorpse wapendepot en de moord op de Zwolse kok Robert Voorhorst in september 2014 in Stadshagen. Niet D. maar zijn handlanger Ö.S. was destijds kort verdachte in dat nog altijd onopgeloste liquidatiedossier.

Het verborgen wapendepot werd op 8 september 2020 ontdekt door iemand die met een metaaldetector in het gebied aan het speuren was. Op een uzi (machinegeweer) en een Taurus PT92 pistool zat DNA-materiaal van de Harderwijker. De politie hoopte uit tapgesprekken meer bewijs te halen, maar verzamelde hiermee juist bewijs voor het tegendeel, zo las advocaat Arne Kloosterman voor uit de tapverslagen. 

Net als het Openbaar Ministerie en de advocaat ziet ook de rechtbank onvoldoende bewijs voor betrokkenheid van D. met de wapens. Alleen DNA-materiaal, dat al vermengd bleek met dat van andere personen, is daarvoor onvoldoende bewijs.
Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34