Kinderboekenweek van start

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In de bibliotheek Zwolle/ centrum is woensdagmiddag de Kinderboekenweek begonnen. Van 5 tot en met 15 oktober is het feest in alle vestigingen van de Bibliotheek Zwolle, met als thema 'Superhelden!'. De Kinderboekenweek begint traditiegetrouw met een feestmiddag. Woensdag openden schrijfster Caja Cazemier en de Zwolse vertegenwoordigster in de Senaat van de landelijke Kinderjury Eva Peeters de Kinderboekenweek (foto).

Superhelden spaaractie
In de Kinderboekenweek start de bibliotheek een bijzondere spaaractie: kinderen kunnen superhelden uit kinderboeken sparen. Deze superhelden worden  in een verzamelboek ingeplakt. Ieder kind dat lid is van de bibliotheek kan tijdens de Kinderboekenweek een verzamelboek en een pakje kaartjes gratis ophalen. Kinderen die tijdens de Kinderboekenweek lid worden van de bibliotheek, krijgen natuurlijk ook een verzamelboek. Door deel te nemen aan activiteiten of  door veel boeken te lezen kan het verzamelboek compleet worden gemaakt.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43