Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Echtpaar Pestman uit Zwolle zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Rob Pestman en Mieke Pestman-Scholte waren dinsdag 4 oktober zestig jaar getrouwd. Vorige week ging burgemeester Snijders op bezoek bij het echtpaar om ze persoonlijk te feliciteren.

Ze zijn allebei in Zwolle geboren en hebben elkaar leren kennen in 1954 toen Mieke tegenover Rob kwam te wonen aan de Molenweg. Op 4 oktober 1962 zijn ze getrouwd in het stadhuis van Zwolle. Op dat moment was er geen huurwoning beschikbaar voor het echtpaar, dus besloten ze een woning te kopen die nog gebouwd moest worden. Het echtpaar heeft drie kinderen, twee dochters, een zoon en vier kleinkinderen.

Rob heeft in zijn werkzame leven bij verschillende bedrijven gewerkt. Hij is begonnen bij Buttinger Zwolle als toonzaalverkoper, Vervolgens heeft hij gewerkt bij 3M Company als retail sales-man. Daarna bij Meterfabriek Dordrecht en later bij Electrolux als vertegenwoordiger en filiaalleider. Vanaf 1984 heeft hij gewerkt als rijksambtenaar bij het Ministerie van VROM. In 1996 is hij met vervroegd pensioen gegaan. 

Mieke was huishoudkundige voor inrichtingen in ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle en het Sint Jozef Ziekenhuis in Deventer. In die tijd was het gebruikelijk dat een meisje dat ging trouwen haar ontslag kreeg en stopte met werken. Nadat de kinderen groter werden, heeft ze vrijwilligerswerk in de ouderenzorg gedaan. 

Ook is ze werkzaam geweest in de koffiekamer van Crematorium Kranenburg en later als hoofd van de huishouding in de Zalnéflat te Zwolle. Ook Mieke is in 1996 met vervroegd pensioen gegaan. Rob heeft in zijn leven heel veel vrijwillige bestuursfuncties bekleed. Hiervoor heeft hij onder andere een Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, gekregen in april 1996.
De hobby’s van het echtpaar zijn puzzelen. Mieke doet graag woordzoekers en legpuzzels op de i-pad en Rob doet graag legpuzzels van rond de 1000 stukjes.
Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.