Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Word energiecoach, help anderen energie besparen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Steeds meer mensen willen energie besparen en hun woning verduurzamen. Zij kunnen de hulp van een energiecoach goed gebruiken. Alleen, daar zijn er in Zwolle te weinig van. Dus vind je energiebesparing een leuk onderwerp en help je graag anderen dit te doen? Meld je dan aan voor de opleiding tot energiecoach!

Wat doet een energiecoach?

Als vrijwillige energiecoach kom je op afspraak bij mensen thuis, op een moment dat het jou past. Je geeft advies over welke maatregelen zij het beste kunnen nemen in hun huis om energie te besparen. Wat werkt wél in het huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar kan het beste de komende jaren in worden geïnvesteerd? 

Als energiecoach ga je met mensen de woning door en geef je gericht en praktisch advies. Een mooie en dankbare rol, waar je echt een verschil kunt maken. Om je goed voor te bereiden bieden wij een gratis opleiding tot energiecoach aan. Doe je mee?

Wat houdt die opleiding in?

Er is een online deel waarin je van alles leert over energiebesparingen en subsidieregelingen. Daarnaast zijn er drie groepsbijeenkomsten over de thema’s isolatie, installaties en gespreksvoering. Er is ook een praktijkdeel: in een digitale voorbeeldwoning loop je mee met een ervaren energiecoach. Na de opleiding houd je toegang tot het energiecoach platform, zodat je in contact blijft met collega-coaches en je kennis up-to-date kunt houden. Kosten: nul. De opleiding wordt betaald door de gemeente Zwolle via een landelijke subsidie.

Voor wie doe je het?

Dit najaar is het project Warm Thuis Zwolle gestart. Bewoners die te maken hebben met energiearmoede of hun energierekening niet kunnen betalen krijgen gratis hulp bij isolatie van hun huis. Die hulp start bij het advies van een energiecoach.

Meer informatie en aanmelden

Heb je er al zin in? Kijk op de website van Blauwvinger Energie www.blauwvingerenergie.nl/energiecoach voor meer informatie. Je kunt je daar aanmelden of meteen een mailtje sturen naar energiecoach@blauwvingerenergie.nl. Op www.hoom.nl/leertraject-energiecoach lees je wat de opleiding precies inhoudt.

Gerard Meijeringh