Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Ontroerend en grappig: ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’

Algemeen

ZWOLLE - In de grote zaal van Stadkamer Centrum is vrijdag vanaf 19.30 uur de film ‘Oma mag ik mijn pop terug?’ van Theater Gnaffel te zien. 

In de film gaat Fien iedere zondag op bezoek bij haar oma. Ze neemt dan haar lievelingspop mee. Met z’n drietjes eten ze koekjes en spelen ze spelletjes. Maar dan wordt oma steeds vergeetachtiger. Ze moet verhuizen, naar een speciaal huis voor vergeetachtige oma’s. Pop mag een nachtje bij oma slapen, maar de volgende dag is oma vergeten waar ze haar heeft gelaten! En dan moet Fien in actie komen...

‘Oma mag ik mijn pop terug?’ is dit keer niet als theatervoorstelling, maar als film te bewonderen. Dit voorjaar maakte Theater Gnaffel met acteurs Sanne van Dijk, Mark Haayema en Elout Hol een filmversie van de voorstelling. Een nieuwe stap voor het gezelschap, waarin samen met regisseurs Erik Franssen en Jelle Tigchelaar is gezocht naar een manier om het vakmanschap van Theater Gnaffel te vertalen naar het witte doek. Deze ontmoeting van film en theater levert een uniek resultaat op, waarin beide werelden perfect samenkomen.

Dementievriendelijke bibliotheek?Stadkamer wil bijdragen aan een dementievriendelijke stad Zwolle. Daarom worden er verschillende activiteiten en lezingen georganiseerd over dit thema, zoals deze film van Theater Gnaffel.In Stadkamer Centrum kun je meer informatie vinden over dementie bij het Geheugenpunt op de eerste verdieping. Stadkamer wil een toegankelijke plek zijn voor iedereen, ook voor mensen met dementie, ander hersenletsel en hun naasten. Heb jij daar ideeën over? Kom naar de filmavond en denk met ons mee of deel je ideeën door te e-mailen naar hallo@stadkamer.nl!

Gerard Meijeringh