Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vrije entree bij Oekraïense film ‘Olga’ in het Fraterhuis

Algemeen

ZWOLLE - Op maandag 3 april om 17.30 uur is er vrije entree bij de Oekraïense film ‘Olga’. Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Het Fraterhuis doet met deze speciale vertoning mee aan het Zwolse culturele initiatief om Oekraïense vluchtelingen kosteloos deel te laten nemen aan het culturele leven in Zwolle. 

De 15-jarige Olga is één van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kiev echter de protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland. 

‘Olga’ vertelt een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en was de Zwitserse Oscar-inzending. 

Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Vol is vol.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.