Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Leerlingen Montessorischool leggen basis voor voedselbos

Algemeen

ZWOLLE - Voor leerlingen van de Montessorischool wachtte woensdag een mooie klus. De kinderen konden gingen aan de slag in het Park de Schellerdriehoek. Daar wordt gewerkt aan de totstandkoming van een voedselbos. De basisschoolleerlingen gaven hier gestalte aan door verschillende struiken te planten. Twee dagen eerder hadden andere leerlingen van de school dit ook al gedaan.

Park de Schellerdriehoek vormt een groene long in Zwolle-Zuid. Toch had het niet veel gescheeld, of er hadden huizen op deze plek gestaan. “De gemeente wilde deze plek volbouwen, maar daar gingen veel mensen niet mee akkoord. Toen is Belangenvereniging Schellerdriehoek ontstaan”, vertelt Ine Reinders, die al jarenlang secretaris is van de belangenvereniging.

Aanvankelijk stonden beide partijen tegenover elkaar, maar daar kwam snel verandering in. De krachten werden gebundeld en er werd een mooi park gerealiseerd. De afgelopen jaren zijn er al diverse bomen geplant. Zo zijn in 2010 vijf notenbomen geplant door leerllingen van vijf basisscholen in de buurt. Nu is dus de basis gelegd voor een voedselbos in het park.

Het wordt een divers voedselbos met struiken met frambozen, bramen, kruisbessen, vlier, rode bessen en hondsroos. Ook een krentenboom en een gele korniet ontbreken niet. Bijna honderd kinderen van de Montessorischool, verdeeld over vier groepen, mochten de struiken planten. Maandag gingen twee groepen aan de slag, vandaag waren de overige kinderen aan de beurt. Wethouder Arjan Spaans zorgde voor een officieel tintje door met een leerlingen een struik te planten. Als beloning voor het harde werken kregen alle kinderen een soort van houten medaille, die zijn in de klas verder kunnen verfraaien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30