Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leerlingen Het Atelier vieren carnaval met Zwolfje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Basisschool Het Atelier werd vrijdag omgetoverd tot Het Klodderhuus. Voor één dag waren de leerlingen op deze carnavalsviering de baas van de school. Prinses Zwolfje de 1e pakte groot uit met een carnaval-voetbaldag. 

Het Atelier is van oorsprong een katholieke basisschool. Niet zo vreemd dus dat carnaval vieren bij veel leerlingen in het bloed zit. Al maandenlang wordt er door de leerlingen van de school toegeleefd naar de carnavalsviering. Leerling Anouk uit groep 8 werd op de 11e van de 11e verkozen tot prinses carnaval. Voetbal is haar grote passie, dus werd zij tijdens carnaval omgedoopt tot Prinses Zwolfje de 1e, vernoemd naar de Mascotte van PEC Zwolle. Directeur Gerdo van den Burg reikte aan het begin van de schooldag de sleutel van Het Klodderhuus uit aan prinses Zwolfje.

Behalve het verkleedfeest en de muzikale festiviteiten in de school was er op het schoolplein een wedstrijd om de penaltybokaal en in de middag een voetbaltoernooi voor de kinderen van de oudste groepen. Grootste verrassing van de dag was dat de echte Zwolfje zijn opwachting maakte op het voetbalveld. Onder luid applaus deed Zwolfje actief mee tijdens de feestelijkheden. Ook deelde hij handtekeningen en high fives uit bij de jongste kinderen van de school.

Dat het carnavalsfeest niet alleen leeft onder de kinderen blijkt wel uit de grote ouderbetrokkenheid bij het feest. Veel ouders staken de handen uit de mouwen om het feest voor de kinderen mogelijk te maken. Directeur Van den Burg: “De school is al een week prachtig versierd. Op de dag zelf ontbrak het aan niets voor de kinderen. De kinderen hadden een onbezorgde dag. Heel fijn dat zoveel ouders zich betrokken voelen bij de school.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54