De deelnemers gaan in twee groepen met elkaar in gesprek.
De deelnemers gaan in twee groepen met elkaar in gesprek. Foto: Jeroen Keep

‘Kom meedenken over zelfredzaamheid bij kanker’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hoe zorg je voor jezelf en voor elkaar? Het online platform kanker.nl organiseert op vrijdag 14 april een bijeenkomst bij IntermeZZo, het IPSO-centrum voor leven met en na kanker in Zwolle. Voor deze ontmoetingsbijeenkomst kunnen mensen uit de hele regio zich aanmelden.

De middag is bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden. Het wordt een toegankelijke en prettige bijeenkomst met koffie, thee en lekkernijen en muzikale bijdrage Willem Gunneman.

Mensen die het zelf hebben meegemaakt weten als geen ander voor welke problemen een kankerpatiënt komt te staan en welke steun er nodig is. Dat is de gedachte achter de bijeenkomst: direct van de mensen die het treft, horen wat er leeft. En ook wat de stichting kanker.nl kan doen om ook in de toekomst houvast te bieden aan mensen met en na kanker.

Tijdens een deel van de bijeenkomst gaan de deelnemers in twee groepen in gesprek. Eén groep is bedoeld voor mensen met (jonge) kinderen, de tweede groep voor alle anderen. 

Jonge mensen en gezinnen staan namelijk voor andere problemen dan mensen die al wat verder zijn in het leven.

Het aantal mensen met kanker stijgt de komende jaren snel, volgens het IKNL met ruim twintig procent de komende tien jaar. Terwijl er steeds minder handen aan het bed komen. Onderlinge zorg en informele ondersteuning zullen belangrijker worden in de levens van patiënten en hun naasten.

Kanker.nl organiseert deze bijeenkomst omdat ze 10 jaar bestaat. IntermeZZo faciliteert stichting kanker.nl graag om met de mensen die het treft, in contact te komen. Dit om vooruit te kijken naar de komende tien jaar. 

Kanker.nl zet zich in voor de kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker en hun naasten. Kanker.nl biedt toegankelijke en betrouwbare medische informatie én brengt lotgenoten met elkaar in contact. Dat laatste is wat IntermeZZo ook fysiek doet op de locatie dichtbij Isala.

De bijeenkomst is op 14 april en start om 14.00 tot uiterlijk 17.30 uur. Deze vindt plaats bij IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1a Zwolle. Er zijn geen kosten aan verbonden, gratis parkeren voor de deur. 

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.kanker.nl/10jaar

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14