Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

‘Levende boeken’ lezen op 29 april bij Stadkamer Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Zaterdag 29 april leent Stadkamer niet alleen gewone boeken uit, maar ook ‘levende boeken’ op de centrum-locatie. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen met een verhaal, interessante of verrassende verhalen, die je misschien niet zo maar tegen komt in je eigen, dagelijkse leven. Iedereen kan deze middag een boek komen lenen voor een kort gesprek.

Living Library is een terugkerende activiteit en dit keer zijn er weer nieuwe boeken. Klopt het wat je denkt over iemand met een migratieachtergrond? Of ben je benieuwd hoe het is om militair te zijn, trans-vrouw, of te maken hebt gehad met huiselijk geweld? In een open gesprek mag je vragen en bespreken waar jij benieuwd naar bent. Uit nieuwsgierigheid of omdat je voorbij wil gaan aan je eigen vooroordeel.

De Living Library is een beproefd concept oorspronkelijk uit Denemarken, om mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen te onderzoeken én uiteindelijk tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen.

De Living Library is gratis te bezoeken tussen 13.00 uur tot 16.30 uur bij Stadkamer Centrum in de grote zaal. Je hoeft je niet aan te melden. Voor meer informatie: Living Library | zaterdag 29 april 2023 | Stadkamer Zwolle (op-shop.nl)De Living Library wordt mede mogelijk gemaakt door Europe Direct.

Gerard Meijeringh