Een shot uit de vorige film 'Room Available'.
Een shot uit de vorige film 'Room Available'. Foto: Denise Mulder

Zwolse filmmaker maakt korte horrorfilm in Berkum

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De korte horrorfilm ‘De Makelaar’ krijgt begin juli een draaidag in Berkum. De film van regisseur Frank van der Meijden zal uiteindelijk maximaal een kwartier duren en wordt als ‘short’ ingezonden naar filmfestivals in Europa en daarbuiten. In tegenstelling tot zijn vorige grote productie wordt deze compacter én lokaal: de regisseur zoekt nog cast en crew uit Zwolle.

Kortweg gaat ‘De Makelaar’ over een vastgoedhandelaar die tegen wil en dank iets duisters gevangen houdt. Wanneer de makelaar onverwacht kijkers krijgt in een van zijn huizen waar hij een duister geheim bewaart, betalen de bezoekers een hoge prijs die hij zelf niet innen kan. Een jong stel wordt slachtoffer van de man en het ‘waardevolle’ dat hij verborgen houdt. In het huis verliest de man echter de controle over zijn geheim.

De vorige productie van de regisseur, ‘Room Available’, was omvangrijk, met dertigman crew, acteurs, figuranten en diverse draailocaties in Nederland. Deze film gaat nu rond op filmfestivals in Europa. De huidige korte film De Makelaar is kleiner van opzet. Sterker nog: de uitdaging is om zonder budget een sterke productie neer te zetten voor filmfestivals, wat voor het portfolio van alle makers een mooie bijdrage is. Samen met de producent en de cameracrew treft de regisseur nu voorbereidingen voor de productie. Een deel van de cast is ook rond. Wel zoekt Van der Meijden nog een geluidsman/vrouw (boom operator) en extra (edel)figuratie is ook nog mogelijk.

Wie geïnteresseerd is, kan mailen naar info@2frame.nl.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren