Afbeelding
Foto: Joop van Putten

Gratis Fraterhuis Buitenfilm ‘Une belle course’ in Broerenkwartier

Algemeen

ZWOLLE - Als onderdeel van het Stadsfestival organiseert Filmtheater Fraterhuis deze zomer een gratis toegankelijke buitenfilm op het grote witte filmdoek. Op zaterdag 2 september om 21.00 uur vertoont het Fraterhuis de film ‘Une belle course’ op het Meerminneplein in het Broerenkwartier. Iedereen is welkom om te komen genieten van deze actuele topfilm, het jaarlijkse Zwolse filmcadeau in een steeds wisselende bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoelen zijn aanwezig, maar kom op tijd in verband met het beperkte aantal plaatsen. 

‘Une belle course is een ‘hartverwarmend’ drama over een vrouw op leeftijd die een taxichauffeur vraagt om haar nog één keer langs belangrijke plekken uit haar leven te rijden. 

Une belle course Charles is taxichauffeur in Parijs en moet erkennen dat zijn huwelijk op springen staat. Zijn volgende klant is Madeleine (Line Renaud), een onberispelijk verzorgde 92-jarige vrouw, die een taxi heeft gebeld om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze laat Charles bij het instappen weten dat ze niet rechtstreeks naar het tehuis wil. Eerst wil ze langs de plekken rijden die een bijzondere betekenis hebben gehad in haar leven. Als Madeleine openhartig vertelt over enkele dramatische gebeurtenissen uit haar leven, besluit Charles zijn eigen zorgen op te biechten. 

Regisseur Christian Carion brak in 2005 internationaal door met ‘Joyeux Noël’, een voor een Oscar genomineerd historisch drama dat zich afspeelde in de loopgraven de Eerste Wereldoorlog. De aangrijpende rol van Madeleine wordt in ‘Une Belle Course’ gespeeld door de inmiddels 94-jarige Line Renaud, van origine zangeres. Niet minder opvallend is de keuze voor tegenspeler Dany Boon, bekend van zijn vele komische rollen, die zich hier van een hele andere kant laat zien.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14