Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groot Mannenkoor Zwolle verrast jubilaris Henk Roks

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het nieuwe seizoen is voor de leden het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) weer begonnen. Afgelopen maandag zijn de repetities weer gestart. Eerder werd jubilaris Henk Roks in het zonnetje gezet.

Na een moeilijke coronaperiode gaat het weer stukken beter met GMZ. De afgelopen periode hebben zich flink wat nieuwe leden aangemeld via gratis zangclinics. 

Uiteraard kent GMZ ook enkele mensen die al jarenlang bij het koor zitten. Zoals Henk Roks. In augustus was hij vijftig jaar lid van het koor en dat was een mooie reden voor een feestje in Stadshagen. Heel onverwacht stond er een groepje mensen bij hem op de stoep. Allemaal bekenden van het GMZ, het Groot Mannenkoor Zwolle. Samen met Jan Westenberg, Albert Schaapman en oud lid Joop van Poorten, ook alle drie vijftig jaar koorlid, werd dit onverwachte feestje gevierd.

GMZ-voorzitter Gerrit Teunis memoreerde in zijn toespraak aan de vele prachtige concerten en concertreizen die de heren met dit koor hebben meegemaakt. Met name de concertreizen naar Suriname en de VS zaten nog goed in het geheugen. Ook de prachtige en sfeervolle kerstconcerten van het koor met beroemde solisten kwamen bij de heren bovendrijven. Evenals het promenadeconcert pasgeleden met de Mastreechter Staar in de uitverkochte Spiegel.

Op 9 september geeft GMZ, dat inmiddels 106 bestaat, tijdens Monumentendag een concert in de Plantagekerk. In deze kerk zal ook dit jaar weer een sfeervol kerstconcert worden georganiseerd, op de laatste maandag voor Kerst.

Voor mannen met of zonder ervaring die ook eens willen proberen of zingen een leuke hobby is. Op elke maandagavond zijn ze van harte welkom in de Weijenbelt in Berkum. De repetitieavond is van 19.48 tot 22.15 uur. Het koor staat onder leiding van de jonge Jeroen Hulshof, die zijn muzikale studie onder andere in Rusland bij wereldberoemde concertpianisten en dirigenten succesvol heeft afgerond.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden