Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grootkoor Zwolle start met koorrepetities

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Grootkoor Zwolle start op dinsdagavond 20 september met de uitgebreide koorrepetities. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 15 december in de Spiegel in Zwolle. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger Henk Poort met begeleiding van pianist en organist Rob van Dijk.

Er zal de komende maanden een aantal malen worden gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen. Volgens Grootkoor Zwolle is de behoefte aan samen groot en is het goed voor de gezondheid. “Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, aldus Van der Mei. 

Grootkoor Zwolle is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op dinsdagavond 20 september, 25 oktober, 15 november, 6 december en een generale op 15 december. De repetities worden van 19.15 tot 22.00 uur gehouden in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17 in Zwolle. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor. 

Henk Poort

De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 15 december in de Spiegel. 

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een prachtig theater met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden