Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grootkoor Zwolle start met koorrepetities

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Grootkoor Zwolle start op dinsdagavond 20 september met de uitgebreide koorrepetities. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 15 december in de Spiegel in Zwolle. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger Henk Poort met begeleiding van pianist en organist Rob van Dijk.

Er zal de komende maanden een aantal malen worden gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen. Volgens Grootkoor Zwolle is de behoefte aan samen groot en is het goed voor de gezondheid. ā€œNa afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passieā€, aldus Van der Mei. 

Grootkoor Zwolle is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op dinsdagavond 20 september, 25 oktober, 15 november, 6 december en een generale op 15 december. De repetities worden van 19.15 tot 22.00 uur gehouden in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17 in Zwolle. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ā€˜onlineā€™ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor. 

Henk Poort

De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les MisĆ©rables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poortā€“ samen met Floor Jansen ā€“ furore in het programma ā€˜Beste Zangersā€™. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 15 december in de Spiegel. 

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een prachtig theater met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen gisteren
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52