Afbeelding
Foto: Milan Tettero

Fraterhuis Academie met fotograaf Bart Maat over politieke beeldvorming

Algemeen

ZWOLLE - Bij de Fraterhuis Academie is zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 13.00 uur de winnaar van de Zilveren Camera 2021 te gast. De maker van de iconische foto ‘Pieter Omtzigt functie elders’ komt vertellen hoe een politieke foto meer kan laten zien dan wat er gebeurt. 

Nog steeds speelt de ‘Pieter Omtzigt functie elders’ foto van parlementair fotograaf Bart Maat een rol in het maatschappelijke debat. Hij won er in 2021 onder andere de Zilveren Camera en Prinsjesfoto mee. De iconische foto van Kajsa Ollongren, haastig lopend over het Binnenhof, zette de verhoudingen al snel onder grote druk. 

In een wereld waar door sociale media een ‘vervelend’ beeld al snel viraal kan gaan, doen politici hun uiterste best steeds zo positief mogelijk in beeld te komen. Met tientallen voorbeelden laat Bart Maat zien hoe betrokkenen de regie proberen te houden over de beeldvorming. 

De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Gerard Meijeringh