Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Staakt het vuren

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op het veld doet PEC Zwolle wat het moet doen. Veertien punten, achtste plaats. Tot nu toe worden er tegen mindere ploegen punten gesprokkeld. Zoals verwacht verloren we zondag van PSV. Kansloos en machteloos werden we afgeserveerd. Een dikke duim naar al die supporters die met twee dubbeldekkers toch hun ploeg ondersteunden.

Buiten het veld doet PEC Zwolle niet helemaal wat het moet doen. In een eerdere column sprak ik daar de algemeen directeur al op aan. 

De soap rond het veiligheidsbeleid en de verhouding met ons supporters is voorlopig nog niet voorbij. Een beetje overdreven gezegd, maar dagblad De Stentor reserveert bijna dagelijks extra ruimte voor weer een nieuwe soap.

De voetbaltribune is een doorsnee van de samenleving. Sponsoren komen er om te netwerken. Op de familietribune worden kinderfeestjes gevierd. Grof genomen zitten op de Berkumtribune de wat rustiger en bedaarde voetbalsupporters. Zij hebben een wat introverte manier van voetbalbeleving. 

Op Noord is het allemaal wat rauwer en en ook wat feestelijker. Laat je horen is daar het motto. In deze mooie mengelmoes lopen helaas enkele personen rond die uit zijn op geweld richting uitsupporters. Daar zijn we het allemaal wel overeens, die horen niet in ons stadion.

De leden van Feu zijn de gangmakers daar op Noord. De Far East Ultras zijn het verre van eens met de manier waarop de directie probeert het stadion wat veiliger te maken. In de Stentor van afgelopen week verscheen een verhaal over het feit dat de Feu zich buitenspel voelt gezet en daarom zich voorlopig stil houdt op de tribune. Feu geeft overigens ruiterlijk toe dat ze ook wel eens over de grens heen gaan en dat dat niet correct is. Een knap gebaar.

In het zelfde krantenartikel geeft de club aan dit soort zaken niet in de openbaarheid te willen bespreken. Wat de beleidsbepalers met deze problematiek doen, blijft helaas onduidelijk. Onvoorstelbaar voor al die trouwe supporters die ieder jaar blind bijtekenen. De club is hun alles, hun bestaan, hun uitlaatklep, onderdeel van hun cultuur.

Nu ademt het krantenartikel een sfeer die absoluut niet bij de mooiste club van allemaal hoort. Partijen staan tegen over elkaar. Schouder aan schouder is prettiger dan rechtlijnigheid. Staakt het vuren. Met krantenpaginaā€™s vullen schiet je geen millimeter op. Luister naar en praat met elkaar. Ga dan gezamenlijk naar de krant. Samen steunen we het team in het veld. Daar gaat het om.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Brandende veranda aan Maanmos leidt tot schade en flink wat rookontwikkeling 112 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 21 uur geleden