Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fraterhuis Academie met Lidewijde Paris over films en hun beeldtaal

Algemeen

ZWOLLE - Redacteur-uitgever, schrijver en boekbespreker Lidewijde Paris is zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 13.00 uur te gast bij de Fraterhuis Academie. Ze verzorgt een interactieve lees!workshop over films en hun beeldtaal, structuur en spel met de verbeelding. En zoomt hierop in aan de hand van vragen als: Hoe komt het dat een film je meevoert? En hoe zet een film je aan het denken.

Filmmakers zijn altijd op zoek naar diepere lagen in het verhaal en opvallend genoeg gebruiken ze daarvoor dezelfde technieken als de schrijvers van een roman. Lidewijde Paris is redacteur, uitgever, schrijver en boekbespreker bij omroep MAX (Nieuwsweekend). Zij laat zien hoe filmmakers hun kijkers meevoeren, aan het denken zetten en bewust op een verkeerd spoor brengen. 

Het is een interactieve lees!workshop over films en hun beeldtaal; een ontspannen manier om een film te analyseren aan de hand van heel veel voorbeelden, stills en fragmenten.

?Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Gerard Meijeringh