Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Exclusieve Fraterhuis Academie over ‘The Lost King’ met goudsmid Esther Kalkman

Algemeen

ZWOLLE - In Filmtheater Fraterhuis vindt zaterdag 21 oktober van 10.30 tot 13.15 uur een exclusieve Fraterhuis Academie plaats over de film ‘The Lost King’, ingeleid door de Zwolse goudsmidEsther Kalkman die voor deze film de kroon voor Richard III maakte.

Oude verhalen van decennia of zelfs eeuwen geleden. Ze zijn en blijven een inspiratiebron voor nieuwe films. De Zwolse goudsmid Esther Kalkman weet alles van historische sieraden en maakte de kroon voor Richard III in de film The Lost King. Ze vertelt hoe ze de opdracht kreeg en wat haar fascineert in het terugbrengen van de geschiedenis. En hoe maakte ze de kroon waarheidsgetrouw na? Na de pauze kun je het resultaat zelf zien. Aansluitend wordt de film The Lost King vertoond. 

De reguliere entreeprijs voor deze exclusieve Fraterhuis Academie bedraagt 16 euro. Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle, en vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Gerard Meijeringh