De ijssculptuur werd onthuld door van links af Paul Dijkman, Monique Schuttenbeld en Mireille Jeurnink.
De ijssculptuur werd onthuld door van links af Paul Dijkman, Monique Schuttenbeld en Mireille Jeurnink. Foto: Rick Kloekke

Bouw 49 energieneutrale woningen in Breezicht begonnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Monique Schuttenbeld (gebiedsontwikkeling Stadshagen) heeft donderdag het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 49 woningen in buurtschap Reede in Breezicht. Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft vrijwel alle woningen verkocht in de eerste fase van in totaal 115 woningen in nieuwbouwplan Reede in Stadshagen. TVA Architecten ontwierp de woningen die door Schutte Bouw worden gebouwd. Naar verwachting is de oplevering vanaf het vierde kwartaal van 2024.

Met de onthulling van een ijssculptuur gaf wethouder Monique Schuttenbeld een winters startsein voor de bouw, bijgestaan door Mireille Jeurnink (VanWonen) en Paul Dijkman (Schutte bouw & ontwikkeling). Na deze officiële start van de bouw was er gelegenheid voor toekomstige bewoners om kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning. “Als gemeente Zwolle zijn we blij dat opnieuw een groep bewoners in Breezicht een mooie en duurzame woning heeft gevonden, in een groene, waterrijke en goed bereikbare omgeving. De woningen dragen bij aan de woningbouwopgave die we als gemeente hebben.”

Breezicht ligt aan de groene kant van Stadshagen, naast de Milligerplas. In Breezicht worden 1.140 woningen ontwikkeld, verdeeld over zes buurtschappen. In buurtschap Reede, in het noorden van Breezicht, komt een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling, is trots. “Reede heeft een tuindorpachtige opzet, waar levendigheid en natuur elkaar ontmoeten. Hier voegen we in totaal 115 energieneutrale woningen toe. Mooi gelegen langs de Milligerplas is het hier straks heerlijk, comfortabel en gezond wonen en leven.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Impressie van De Reede. - VanWonen

Breezicht wordt een energiezuinige en klimaatbestendige buurt. Zo wordt de elektriciteit voor de openbare ruimte opgewekt met zoninstallaties. En als het regent, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze waterbuffer vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. Paul Dijkman, Directeur Schutte bouw & ontwikkeling: “Ik ben er trots op dat we deze nieuwe buurt mogen realiseren. De architectuur is geïnspireerd op de tuindorpen uit de vorige eeuw. Reede wordt een gemoedelijk en groen buurtje met eigentijdse architectuur en duurzame materialen. Daarbij is er aandacht voor de natuur: zo voorzien we de woningen van nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen.”  

Er zijn nog enkele rijwoningen in fase 1 beschikbaar. Daarnaast is de voorverkoop voor fase 2 in Reede gestart. Hier komen 66 woningen in diverse types en prijsklassen. 

Meer informatie en aanmelden kan via: www.woneninbreezichtnoord.nl.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40