Afbeelding
Foto: Oosterkerk

Festival of Lessons and Carols door Zwolse Cantorij

Algemeen

ZWOLLE - Zwolse Cantorij onder leiding van Rudie Altelaar zingt zondag 17 december om 19.00 uur tijdens een Festival of Lessons and Carols in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel 17.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd ruim honderd jaar geleden gezongen in het Engelse Cambridge. Nog steeds zingt daar het beroemde Choir of King’s College de carols op kerstavond in de kathedraal. Sinds 1928 verzorgt de BBC jaarlijks een uitzending. Al snel na de eerste uitvoeringen werd het een traditie die zich vanuit Cambridge verspreidde over Europa en Noord-Amerika. Ook in Nederland is het een feestelijk kerstgebruik geworden. Negen korte Bijbellezingen uit Genesis, de profetische boeken en de evangeliën worden afgewisseld met carols, hymnes en koorwerken. De kerkbezoekers worden enkele malen uitgenodigd een lied mee te zingen. De keuze van de liederen varieert per keer.

De Zwolse Cantorij volgt deze traditie ook dit jaar weer. De keuze van de carols voor de uitvoering van zondag 17 december is divers: middeleeuws, 18e-eeuws en modern (’The first Nowell’, ‘See amid the winter’s snow’, ‘O come all ye faithful’ en vele andere). Marijn de Jong verzorgt de orgelbegeleiding. Liturg is Ilse Swart. 

De toegang is gratis.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40