Anthem in de Peperbus
Anthem in de Peperbus Foto: B. Visee

Koor ANTHEM maakt zich op voor ‘Festival of Lessons and Carols’ in Peperbus

Algemeen Ingezonden

Het traditionele ‘Festival of nine Lessons and Carols’ van ANTHEM, koor voor kerkmuziek, staat gepland op zondag 18 december 2022 in de OLV-basiliek (Peperbus) in Zwolle. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld. ’s Middags om 16.00 uur zijn de lezingen in het Nederlands, ’s avonds om 20.00 uur in het Engels. “We maken ons op voor een prachtig Festival om voor en met ons publiek te zingen. We hopen vurig dat het dit jaar door kan gaan, want we hebben het al twee jaar moeten afzeggen in verband met coronamaatregelen. En dat was zowel voor ons als voor ons publiek – doorgaans toch 900 bezoekers over twee festivals verdeeld – een groot gemis!” vertelt voorzitter Joyce van der Vegte.

Naast bekende Christmas Carols en Hymnes als Once in Royal David’s city, Sussex Carol en the first Nowell, hoopt ANTHEM te verrassen met stukken van componisten als Vann, Archer en Cornelius. Uiteraard kan een stuk van Rutter ook niet ontbreken. Van der Vegte: “Het is een mooi gevarieerd programma met bekende stukken waarbij het publiek kan meezingen. En stukken waarbij het meerstemmig koor zijn weerklank vindt in de prachtige basiliek in Zwolle.” Bekijk het hele programma op www.anthem.nl.

ANTHEM, koor voor kerkmuziek, staat onder leiding van Raghna Wissink. Harry van Wijk is de organist. Toegang tot het festival is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. “We zien uit naar de laatste zondag voor Kerst en hopen weer veel inwoners van Zwolle en omgeving te ontmoeten!” besluit Van der Vegte.