Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Schuman leerde elkaar kennen bij Zwolsche Boys en is 60 jaar getrouwd

Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - De heer en mevrouw Schuman-Hamberg waren op woensdag 27 december 60 jaar getrouwd. Wethouder Dorrit de Jong ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

De heer Schuman is geboren in Zwolle op 4 februari 1943. Mevrouw Schuman-Hamberg is geboren in Coevorden op 22 januari 1942. Zij is op jonge leeftijd naar Zwolle verhuisd toen haar vader voor zijn baan bij de NS naar deze stad werd overgeplaatst.  

Het echtpaar ontmoette elkaar in 1961 bij voetbalvereniging Zwolse Boys. Op 27 december 1963 trouwden zij in Zwolle. Het stel kreeg twee zoons, twee kleinzoons en drie achterkleinkinderen. De heer Schuman is op jonge leeftijd begonnen bij Tijl drukkerij (Zwolse Courant), later de Stentor. Hij is als 15-jarige jongen begonnen met werken en heeft altijd bij de Stentor gewerkt. Hij is begonnen als letterzetter en uiteindelijk doorgestroomd naar werkvoorbereider. Mevrouw Schuman-Hamberg heeft verschillende banen gehad. Bij de gemeente Zwolle op de afdeling administratie, op kantoor bij de V&D, in een kledingwinkel en bij de C1000. Ook werkte zij bij de Boeier, een gezinsvervangend thuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Eerst als kok, en later als groepsleider.  

De heer Schuman heeft altijd op hoog niveau gekeept bij de Zwolse Boys. Later heeft hij nog lange tijd gekegeld bij het Zwolse Kegelhuis. Het stel Schuman ging er altijd graag samen op uit: Dagjes weg, weekendjes weg of langere vakanties. Sinds ze in ‘Ensemble’ wonen zijn ze allebei nog vrijwilliger bij Driezorg. Ze organiseren koffieochtenden, filmavonden en bingo’s.

Afbeelding

Gerard Meijeringh