Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt.

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Billy Boem club gaat in Zwolle van start op 15 april. De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. Uw gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Bij de doe-praatclub ‘Billy Boem’ leren de kinderen met lastige situaties en hun gevoelens om te gaan.

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Marga de Nijs is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Marga. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Marga uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De Billy Boem club is op de maandagen 15 en 22 april, 13 en 27 mei en 3,10,17 en 24 juni, steeds van 15.15 tot 16.45 uur aan de Burgemeester Roelenweg 9. De kinderclub is gratis voor kinderen uit de gemeente Zwolle. 

De training wordt gegeven door Impluz preventie in samenwerking met Sociaal Wijkteam Zwolle Informatie en aanmelden kan via de website www.impluz.nl zoek op ‘Billy’. Of direct via www.impluz.nl/training/billy-boem-8-12-jaar. Voor vragen bel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl

Gerard Meijeringh