Brasserie De Hofvlietvilla
Brasserie De Hofvlietvilla Foto: Pedro Sluiter

Hofvlietvilla krijgt per 1 mei 2024 nieuwe beheerder

Algemeen

ZWOLLE - Na een jarenlange reeks van horeca-exploitaties stopt Ton Kolman van brasserie Hofvlietvilla met zijn prachtige etablissement. Gelegen aan het water en uitkijkend over de stad met bioscoop Pathé als goede overbuurman vindt Kolman dat hij een stapje terug mag doen. Anders gezegd, de succesvolle ondernemer die ooit van de Agnietenberg een fantastische horecalocatie wist te maken, heeft dan eindelijk zijn beoogde opvolger gevonden.

(door Peter de Jong)

De zoektocht naar een geschikte kandidaat heeft ruim anderhalf jaar geduurd. Een lange periode maar Kolman wilde zijn laatste ‘horecakunstje’ niet zomaar aan de eerste de beste overdoen. Terecht want voor wie de Hofvlietvilla heeft bezocht behoort deze horecazaak misschien wel de mooiste van de stad. Kolman’s horecaverleden kent locaties tot ver buiten de stad. De brasserie waar Kolman nog enige weken actief zal zijn, zal hij met een tevreden gevoel achterlaten. Hoewel financiën altijd een rol spelen, vindt Kolman de voldoening van zijn gasten de mooiste beloning voor al het werk dat hij, samen met Helga en het team, de afgelopen tien jaar heeft volbracht.

Kolman staat bij zijn team ook bekend als de man die het mobieltje van zijn medewerkers tijdens hun dienst niet wil zien. Ook kenmerkend voor Kolman is de filosofische uitspraak: ‘kansen moet je pakken, bedreigingen pareren’. Een uitspraak die Kolman in juni 2021 in een interview voor het Sallands Ondernemers Magazine (SOM) deed.

Rondje Swolle heeft de afgelopen decennia Kolman meerdere keren geïnterviewd.
Binnenkort een exclusief gesprek met een ondernemer die het interimwerk niet heeft geschuwd.