Afbeelding
Foto: Eigen foto

Wereldberoemde Verhalenfestival maakt programma bekend

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Van Joni Mitchell tot Sneeuwwitje, van Brel tot Faust, van Robert Johnson en Amy Winehouse tot Jeanne d’Arc: Zwolle gonst in het weekeinde van 9 en 10 april van wereldberoemde verhalen en muzikale helden. In drie theatrale routes kan het publiek genieten van nieuwgemaakte theatervoorstellingen en concerten. 

Het Wereldberoemde Verhalenfestival is een vaste waarde in de Zwolse festivalcyclus. Het festival biedt jonge makers kansen. Theatermakers en muzikanten uit Zwolle en regio gieten wereldberoemde verhalen, zowel waargebeurd als fictie, in nieuwe vormen en presenteren ze aan het publiek in een route. Bands zijn gevraagd het werk te vertolken van hun muzikale held. Bezoekers wandelen langs historische en eigentijdse locaties in de Zwolse binnenstad en krijgen bij elke stop een voorstelling of concert van vijftien minuten te zien.

Theaterroute

De theaterroute voor volwassenen bestaat uit een meerstemmig gezongen, komisch-grimmige Roald Dahl-versie van Sneeuwwitje door The Alluring Ajettes, storytelling met acapella zang in een frisse hervertelling van het verhaal over de alchemist Faust door NinaDis Meeuwsen, de muzikale theatervoorstelling Mulan door Demi Kleinmeulman over het dappere meisje Mulan dat gaat meevechten in het leger en de theatrale vertelling Frieda Belinfante, een getalenteerde celliste in de Tweede Wereldoorlog door Sarah Lucassen en Tara Fonk. 

Kinderen

De theaterroute voor kinderen (4-11 jaar) bestaat uit de filosofische en beeldende muziektheatervoorstelling Ieorg Idur met poppenspel en storytelling door Theatergroep Nooitgedacht, het verhaal van de Franse vrijheidsstrijder Jeanne d’Arc, op eigentijdse wijze verteld door verhalenverteller Barbara Raap en de voorstelling Spiegeltje, spiegeltje aan de wand door Elize Kuiper en Karlijn van Kruchten naar het verhaal ‘Zo zwart als inkt is het verhaal van Sneeuwwitje’ van Wim Hofmann. 

Muziekroutes 

Tijdens de muziekroutes zingen en spelen muzikanten wonderschone liedjes van wereldberoemde artiesten. Bezoekers wandelen per route langs vier concerten. Op vrijdag en zaterdag kunnen ze twee verschillende muziekroutes bezoeken. The Craic zingt Robert Johnson en Amy Winehouse, Julia Sabaté zingt Lady Gaga, Tommy Ebben zingt Bob Dylan, Micha Bartelds zingt John Mayer, Beatrice van der Poel zingt Brel, Yorick van Norden zingt Neil Young, Indra Salima & Menno Roymans zingen Joni Mitchell. 

Start
De routes starten bij de stadsmuur voor Productiehuis De Verhalenboot aan de Pletterstraat 20. Daar is ook een sfeervol horecapleintje ingericht voor een hapje en een drankje.

Bezoek voor uitgebreide artiestenomschrijvingen en tickets www.wbvf.nl.