Op zondagmiddag 2 juni samen zingen met het PubKoor in de parkeergarage van winkelcentrum Zwolle Zuid
Op zondagmiddag 2 juni samen zingen met het PubKoor in de parkeergarage van winkelcentrum Zwolle Zuid Foto: Pubkoor Zwolle

PubKoor Zwolle uit parkeerstand

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Door omstandigheden heeft het Zwolse Pubkoor een tijdje op een laag pitje gestaan. Maar op zondagmiddag 2 juni is het zover: dan wordt het Pubkoor nieuw leven ingeblazen. Op een unieke locatie, namelijk in de parkeergarage van winkelcentrum Zwolle Zuid dit keer. 


Waarom in een parkeergarage?

“Het galmt hier zo fijn, daardoor zingt het hier heerlijk!” aldus de enthousiaste Marinka van Zwieten, initiatiefneemster van het Pubkoor. “Ik kan me vaak niet inhouden, als ik hier rijd met een boodschappenkarretje, dan mòet ik gewoon zingen. Mensen kijken me soms vreemd aan, maar de akoestiek is hier gewoon super!”

Marinka is een van de zangeressen van de HomeMaids. Heleen en Bernadette, de andere twee dames, waren direct enthousiast toen ze het idee opperde.


Het idee achter het Pubkoor Zwolle is simpel. Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond. Het PubKoor Zwolle biedt op zondagmiddag 2 juni de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden of wildvreemden, samen driestemmig een popliedje in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen. Je hoeft geen koorervaring te hebben, het is voor jong en oud, en helemaal gratis.

“Dit keer geen pub-koor dus maar een parkeer-koor,” grapt ze. En er is plaats genoeg. In overleg met de beheerder wordt er een gedeelte vrijgehouden van auto’s. Binnen die ruimte wordt aan de deelnemers een popliedje driestemmig aangeleerd. Na een kleine drie kwartier oefenen zal het eindresultaat worden gefilmd voor youtube. 

“Het is wel handig om je eigen flesje water mee te nemen om tijdens het zingen je keel te smeren, voor de pub kun je na afloop naar grandcafé Zuijdt,” tipt Marinka nog.

Locatie: Parkeergarage winkelcentrum Zwolle Zuid

Datum: Zondagmiddag 2 juni, muzikale inloop vanaf 14.15 uur, start Pubkoor 14.30 uur

Toegang gratis

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door BuurtCultuurfonds Zwolle.

Afbeelding
Fiets langs de IJssel met een ervaren gids en ontdek de natuur Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist voor inbraken bij apothekers door 'man in geldnood' Algemeen 5 uur geleden
Foto concert 2022
Meezingconcert smartlappenkoor vluchten kan niet meer. Een avond vol gezelligheid die u niet wilt missen. Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking en Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Festival Gluren bij de Buren in huiskamers en tuinen maakt zich klaar voor zijn tweede editie Algemeen gisteren