Dylan van Moerkerk
Dylan van Moerkerk Pedro Sluiter (archief)

Diskwalificatie voor Dylan van Moerkerk op Open Pepper Cup

Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Qua resultaten was de Pepper Cup niet zo’n succes als vorig jaar voor Mossel-Boot. De prijs voor de beste karateclub ging dit keer naar Fightin' Nabil uit Amsterdam. "Over de hele linie ben ik wel tevreden", zegt Wim Mossel.

"Vorig hadden we bij de jeugd meer kanshebbers. Nu ging het vooral om ervaring opdoen”, zegt Mossel. Bij de senioren greep zijn pupil Dylan van Moerkerk net als vorig jaar naast een finaleplaats. Hij werd in de halve finales gediskwalificeerd vanwege een schop in het gezicht van de tegenstander. Die brak daarbij zijn neus. “Hij had een mooie schijnbeweging. Een schop onder en daarna boven, maar dus in zijn gezicht. Dat mag niet. Je mag elkaar bij de volwassenen alleen licht toucheren. Het gaat om techniek en beheersing, niet om iemand knock-out slaan", aldus Mossel, die zijn pupil vervolgens overtuigend de strijd om plaats drie zag winnen. “Hij draaide eigenlijk super de hele dag."

De grote afwezige, althans op de mat, was Dylans broertje Joel van Moerkerk. Die was wel in de sporthal, om zijn teamgenoten aan te moedigen, maar koos ervoor de tatami niet te betreden met het oog op de EK van volgende week. "Ik wil het risico toch niet nemen", zegt Van Moerkerk, die volgens Mossel een kanshebber is op het podium tijdens de EK, waar hij aan de categorie -21 meedoet.