Succesvol kickboksgala Tabonon in discotheek de Leeren Lampe

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag 7 maart werd voor de vijfde keer het kickboksgala Matsuri gehouden in discotheek de Leeren Lampe in Raalte. Op deze dag stapten 60 leden van de sportschool voor 600 toeschouwers, de ring in om het tegen elkaar op te nemen in een partij kickboksen of mixed martial arts. Maar ze stonden er niet alleen om tegen elkaar te vechten: ze stonden er ook om geld op te halen voor een goed doel.

Het was het vijfde gala van de snelgroeiende vechtsportschool met inmiddels twee vestigingen in Zwolle en één in Raalte. Tijdens het gala werden 30 partijen gevochten. De deelnemers kwamen uit verschillende leeftijdscategorieën: van 6 tot 65 jaar!

Entertainment
De 600 toeschouwers konden genieten van prachtige partijen waarbij vriendschappelijkheid bovenaan stond. De Matsuri is namelijk een uniek evenement voor leden van de vechtsportschool die twijfelen of ze een wedstrijdvechter willen worden. Het team en de vrijwilligers organiseren dit evenement speciaal voor deze leden. Dankzij de Matsuri kunnen ze de ervaring van een kickboks- of MMA-wedstrijd opdoen. De partijen werden daarom niet op volle kracht gevochten. Daarnaast konden toeschouwers hun hart ophalen bij de acts van stuntman en vuurspuwer J.P. de Kam. De yoga docenten van Tabonon brachten hun talenten ten tonele in een prachtig schouwspel van een smaakvolle paaldans show.

Samenwerking
Deze editie van de Matsuri stond in het teken van samenwerkingen. Veel vrijwilliger, verschillende sponsoren, partners en de Leeren Lampe maakten deze dag tot een groot succes. Bovendien was de Matsuri deze keer verbonden aan de stichting Hulp voor Helden. Deze stichting bevordert het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront met verschillende projecten zoals bijvoorbeeld een hulphond. Er is gekozen voor deze stichting omdat veel leden en medewerkers van Tabonon affiniteit hebben met Defensie en politie. Er was een spreker namens de stichting aanwezig en op verschillende manieren kon geld gedoneerd worden voor dit doel, zowel online als via collectebussen voor en tijdens de wedstrijden.