Eliano Reijnders afgelopen weekeinde in actie tegen FC Utrecht.
Eliano Reijnders afgelopen weekeinde in actie tegen FC Utrecht. Foto: Pedro Sluiter

PEC Zwolle legt Reijnders langer vast

· leestijd 1 minuut Sport

Eliano Reijnders heeft zijn aflopende verbintenis bij PEC Zwolle verlengd. Club en speler zijn tot een nieuwe vierjarige overeenkomst gekomen, waardoor de dit seizoen doorgebroken middenvelder/aanvaller nu tot medio 2025 vast ligt in Zwolle.

In 2015 streek Reijnders, afkomstig van stadgenoot WVF, neer bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. Hier maakte hij grote stappen en dat werd in het voorjaar van 2018 beloond met een contract. Reijnders speelde toen nog voor PEC Zwolle O19, maar maakte voornamelijk zijn minuten bij Jong PEC Zwolle. Na zijn contractondertekening ging de Zwollenaar vaker meetrainen met de hoofdselectie en afgelopen winter mocht de speler zelfs met dat team mee naar het trainingskamp in Spanje. Deze zomer liet trainer/coach John Stegeman hem in de voorbereiding meer en meer spelen en dat resulteerde in zijn debuut tijdens de seizoensouverture tegen Feyenoord. Reijnders (20) maakte hierna minuten in elke competitiewedstrijd en scoorde twee keer.

“Mijn debuut tegen Feyenoord was zeker een hoogtepunt en daarna ging het ineens snel. Ik heb twee keer gescoord, iets waar ik ontzettend blij mee ben. Scoren voor mijn club, is immers het mooiste wat er is. Dat ik nu mijn contract mag verlengen is een nieuw hoogtepunt deze periode.”

“Met zijn recente basisplaatsen en zelfs doelpunten tegen RKC Waalwijk en FC Twente, heeft Eliano de afgelopen periode zijn visitekaartje afgegeven”, stelt technisch manager Mike Willems. “Niet alleen bij ons, maar ook bij de rest van de eredivisie. Eliano is technisch zeer begaafd, snel en zoekt altijd de oplossing vooruit. Dat is iets wat we graag zien bij PEC Zwolle. Hij is nog jong en heeft nu vooral speeltijd nodig om verder tot wasdom te komen. Met de inzet en drive van Eliano zit het meer dan goed. Ik verwacht dan ook dat we de komende tijd nog veel moois van hem gaan zien en ik hoop dat onze supporters daar ook spoedig live in het stadion getuigen van mogen zijn.”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59