Denis Holterman is officieel verkozen tot voorzitter van Z.A.C.
Denis Holterman is officieel verkozen tot voorzitter van Z.A.C. Foto: Z.A.C.

Nieuwe voorzitter Holterman wil met Z.A.C. naar de eerste klasse

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Denis Holterman is tijdens een Algemene Ledenvergadering verkozen tot voorzitter van Z.A.C.  Holterman neemt de voorzittershamer over van secretaris Roel Broeksma, die na het aftreden van Jan Dobben twee jaar waarnemend voorzitter is geweest.

Holterman werd op zijn elfde lid, doorliep alle elftallen en speelde vervolgens tien jaar in het eerste. Hoogtepunt daarbij was in 1993 de jubileumwedstrijd van het destijds honderdjarige Z.A.C. tegen het Ajax van Louis van Gaal. Ook naast het veld was hij actief. Als lid en later als voorzitter van de activiteitencommissie organiseerde hij vijftien jaren lang kaartavonden en andere clubfeesten. Vijf keer was hij presentator van de roemruchte Z.A.C. Musivue in de Buitensociëteit. Met dochter Indy in één van de dameselftallen is hij daarnaast een betrokken voetbalvader.

Holterman is geen onbekende in het Zwolse. Als Prins HePpie-1 zwaaide hij in 2008 de scepter over Sassendonk. Hij deed de nodige bestuurservaring op bij Carnavalsvereniging de Eileuvers, waar hij de laatste jaren Voorzitter van het Vorstendom was. Met een enorm netwerk binnen en buiten de club is hij een grote aanwinst voor het bestuur.

Een voorzitter van een voetbalclub moet van vele markten thuis zijn, maar zijn belangrijkste rol is die van verbinder; verbinder van het rijke verleden en het heden, van jong en oud, van sponsoren en leden en van de club met de wijk en de stad. “Ook als je niet voetbalt of kunt voetballen ben je van harte welkom. Z.A.C. moet meer een maatschappelijke functie krijgen en een ontmoetingsplek worden met ook andere activiteiten voor jong en oud.”

Sportief legt Holterman de lat ook hoog. “De eerste klasse moet zowel voor de mannen als voor de vrouwen op termijn bereikbaar zijn. Vooral met eigen jeugd en met talenten uit Zwolle die Z.A.C. als een warm bad gaan zien waar ze met trots voetballen. Damesvoetbal bouwen we verder uit. Dit wordt steeds belangrijker en is goed voor de sfeer binnen de club.” 

Zowel het eerste mannen- als vrouwenteam komt uit in de tweede klasse na een promotie in het seizoen 2018/2019.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages gisteren
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27