Trainer Eric Meijer en Marianne het Lam-Scholten.
Trainer Eric Meijer en Marianne het Lam-Scholten. Foto: Pedro Sluiter

Regio Zwolle Volleybal laat koploper ontsnappen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

Dat Djopzz Regio Zwolle Volleybal het de koploper van de reguliere competitie twee sets lang enorm moeilijk maakt zegt alles over de vooruitgang die de ploeg van Eric Meijer dit seizoen heeft geboekt. De trainer ziet dat zijn ploeg tegen Apollo 8 net niet voor een stuntje kan zorgen in de eerste wedstrijd van de kampioenspoule.

Dat Regio Zwolle de kampioenspoule bereikte was zes dagen geleden reden voor een vreugdeuitbarsting, maar wat Meijer vervolgens dinsdag op de training zag, stond hem niet aan. “Het was een beetje mat, gelaten. Toen hebben we meteen gezegd: ‘we zijn er nog niet’. We willen het elke tegenstander zo moeilijk maken en van daaruit ook in de komende weken nog een grote stap voorwaarts maken.”  

Een stap voorwaarts zet Zwolle zaterdagmiddag in De Veste (Borne), al blijft de bekroning uit. Apollo 8 wint met 3-0 (27-25, 26-24, 25-14). Zowel in de eerste als tweede set laten de bezoekers setpunten onbenut. “We moeten alles uit de kast halen om ze tijdens de set voor te blijven, of om bij te blijven. Apollo heeft aan het einde van de sets net iets meer over dan wij”, ziet Meijer.

Het verschil met de kansloos verloren competitiewedstrijd in januari is enorm, en dat doet de trainer uiteraard goed. “Ik denk dat we weer een grote stap hebben gezet en dat we de kloof een beetje kleiner hebben gemaakt. Tuurlijk baal je van het verlies, maar we hebben heel veel goede dingen laten zien.”

Woensdag is de eerste thuiswedstrijd in deze kampioenspoule, waarin de top vier van de reguliere competitie elkaar treft in een uit- en een thuiswedstrijd. Sliedrecht Sport is om 20.00 uur de tegenstander in het Landstede Sportcentrum. Sliedrecht Sport won vandaag (zaterdag) het eerste duel met 3-0 van VC Sneek.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 13 uur geleden