Met Slobodan Tedic gaat PEC graag verder, maar de tijd van onder meer Mike van Duinen in Zwolle zit er na dit seizoen op.
Met Slobodan Tedic gaat PEC graag verder, maar de tijd van onder meer Mike van Duinen in Zwolle zit er na dit seizoen op. Foto: PEC Zwolle Media/Henry Dijkman

PEC neemt afscheid van onder meer Van Duinen en is in gesprek met Tedic

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE 

PEC Zwolle neemt komende zomer afscheid van Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams. Naast de contracten van deze spelers, lopen ook de huurovereenkomsten met Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Slobodan Tedic af. 

Met Misidjan en Manuel was PEC graag verder gegaan, maar dat is volgens de club financieel niet haalbaar. Hoop op een langer verblijf van Tedic is er nog wel. Sterker nog, technisch manager Mike Willems geeft aan dat er gesprekken gaande zijn met Tedic en diens werkgever Manchester City. Willems verwacht tot een nieuwe huurverbintenis te komen. Tedic maakte afgelopen speelronde zijn eerste doelpunt voor PEC na een seizoen vol tegenspoed. Door enkelblessures, corona en een klaplong heeft de Serviër het beste van zichzelf nog niet kunnen laten zien, maar de kwaliteiten van de huurling zijn onbetwist.

Van de huidige selectie gaat PEC ook door met Mike Hauptmeijer. De optie in het contract van de derde doelman wordt gelicht waardoor hij nu vastligt tot medio 2022. Met aanvoerder Bram van Polen is PEC momenteel in gesprek om het contract voor een zestiende(!) seizoen te verlengen. Datzelfde geldt voor middenvelder Thomas van den Belt.

Willems spreekt van een bewuste keuze om afscheid te nemen van een grote groep spelers. “Omdat we samen met de nieuwe trainer (Art Langer, red.) voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren.”

Sai van Wermeskerken, Sam Kersten, Kenneth Paal, Eliano Reijnders, Dean Huiberts, Yuta Nakayama, Mustafa Saymak, Rico Strieder, Pelle Clement en Destan Bajselmani hebben nog een doorlopende verbintenis. Dat geldt ook voor jongelingen Daijiro Chirino, Samir Lagsir, Jarno Westerman en Rav van den Berg.