Manon Jonker tijdens de open dag met Mayson Angelista, 'een talentje' volgens de tennisleraar.
Manon Jonker tijdens de open dag met Mayson Angelista, 'een talentje' volgens de tennisleraar. Foto: Celine Barneveld

Tennisschool Manon Jonker terug op oude nest, naast Padel Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

Op de Middelweg naast de banen van Padel Zwolle maakt Manon Jonker een nieuwe start met haar tennisschool, maar nieuw is de locatie niet voor de Zwolse die de afgelopen twaalf jaren lesgaf bij TC’91 Stadshagen. “Het is een terugkeer op het oude nest.”

Jonker kreeg eind vorig jaar te horen dat TC ‘91 na twaalf jaren iets anders wilde en dat het koos voor de tennisschool van Floris Kilian. Een aantal leden dat al jaren les kreeg van Jonker kwam in opstand en zette zelfs een petitie op die bijna driehonderd keer werd ondertekend, maar het bestuur van TC ‘91 was niet te vermurwen. Het heeft er toe geleid dat een groep leden TC ‘91 de rug toekeerde en mee zijn gegaan met Jonker. Aan de andere kant heeft Jonker afscheid moeten nemen van drie tennisleraren die aan haar tennisschool verbonden waren, maar waar ze nu geen werk meer voor heeft.

Jonker wil aan de breuk liever geen woorden meer vuil maken. “Ik heb daar een hartstikke leuke tijd gehad. Ik had het einde alleen graag anders gezien. Ik heb bij TC ‘91 twaalf jaar lang met al mijn passie en enthousiasme alles gegeven en dat ga ik nu een paar kilometer verderop gewoon weer voortzetten”, zegt Jonker, die terugkeert op de plek waar het voor allemaal begon. 

Waar nu BasicFit huist, aan de Middelweg, zetelde ooit tennisvereniging Always, de voorganger van TC ‘91. “Daar lagen toen tien tennisbanen. Je had vijf buitenbanen en vijf binnenbanen en die vijf binnenbanen zijn toen door FitPlaza (nu BasicFit, MdR) overgenomen”, weet Jonker. Op drie buitenbanen staan nu de padelkooien van Padel Zwolle. De twee overgebleven banen lagen jarenlang te verpieteren en zijn nu door Mark Vorsteveld in sneltreinvaart opgeknapt.

‘Binnen vijf weken gerealiseerd’

“Echt supersnel, binnen twee drie weken, heeft hij die banen aangelegd. De ondergrond was nog goed. Hij heeft het helemaal schoon gemaakt, al het zand en gravel eruit gehaald. Nu ligt er smashcourt. Binnen vijf weken hebben we alles gerealiseerd”, vertelt Jonker, die naar eigen zeggen veel hulp aangeboden kreeg en nu al kan rekenen op 152 ‘leerlingen’.

Tennisschool Jonker werkt zonder lidmaatschappen. Iedereen kan gewoon een baan huren, net zoals bij buurman Padel Zwolle het geval is. “Dat gebeurt in het westen al heel veel omdat men geen verplichtingen richting een club wil, geen bardiensten of vrijwilligerswerk. Iedereen is tegenwoordig zo druk.”

Een stuk netter

Voor Marc Beunk van Padel Zwolle kleven alleen maar voordelen aan de nieuwe bewoner naast hem. Doordat de banen zijn opgeknapt ziet het er een stuk netter uit en meer reuring op het terrein kan nooit kwaad. Daarom bekijkt Beunk deze nieuwe situatie ook positief, al voorziet hij geen partnerschap. “Het wordt geen tennis- en padelclub hier”, stelt Beunk, die samenwerken niet uitsluit. “Als er een school komt en die wil met een grote groep padel en tennis spelen, dan gaan we dat regelen.” 

Ter informatie: de nieuwe website www.mjtennis.nl is vanaf donderdag (15 april) gereed. 

Afbeelding
Afbeelding
Koorbazen knalt zeven keer in uitverkochte Axxor Fabriekshal Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Armin Spijkerman beste juniorenschutter van Nederland Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Omgeving Bastionstraat in Stadshagen afgezet door politie: onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf Algemeen 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.