Bram van Polen gaat zijn vijftiende seizoen in bij PEC Zwolle.
Bram van Polen gaat zijn vijftiende seizoen in bij PEC Zwolle. PEC Zwolle Media

Van Polen voelt zich nog altijd fit en van waarde en tekent daarom bij

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle kan ook volgend seizoen beschikken over Bram van Polen. De 35-jarige aanvoerder en club zijn het eens geworden over een nieuwe éénjarige verbintenis en dat betekent dat hij na de zomer aan een vijftiende jaargang begint bij PEC.

“Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Ik heb echt nog de wil om met PEC Zwolle in de eredivisie te blijven voetballen.” Dat waren de woorden van Van Polen toen hij vorig seizoen, nadat de competitie door corona stil kwam te liggen, voor een jaar bijtekende. Datzelfde enthousiasme spat er een jaar later nog steeds van af bij de Harderwijker, die in 2012 met zijn ploeg promoveerde naar de eredivisie, om vervolgens als aanvoerder de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2014 omhoog te houden.

“Zoals ik vaker gezegd heb, zijn er twee voorwaarden om mijn contract te verlengen. Ik wil me nog hartstikke fit voelen en ik wil daarbij van waarde kunnen zijn voor het team. Gelukkig is dit allebei na al die jaren nog steeds het geval”, stelt Van Polen. “Daarbij is dit mijn club en ligt hier mijn eindstation als voetballer, maar dat eindstation stellen we voor nu nog wel even uit. Tuurlijk gaan de jaren tellen, maar het lichaam kan het nog prima aan en ook mentaal voel ik me fris. Daarom wil ik nu eerst dit seizoen goed afsluiten en sta ik ook alweer in de startblokken voor de nieuwe jaargang. Ik plak er met alle liefde nog een jaar aan vast.”

Technisch manager Mike Willems ziet hoe belangrijk de aanvoerder is voor zijn team en is dan ook blij met de contractverlenging. “Van de ervaring die Bram met zich meebrengt wordt iedere dag weer geprofiteerd door de andere jongens. Het is een type speler die je er altijd bij wil hebben. Gelukkig is Bram daarbij nog altijd topfit. Zoals hij zelf al aangaf, beginnen ook voor hem de jaren te tellen, maar iedere keer dat hij op het veld staat bruist hij van de energie en gaat hij de duels aan zoals hij dat al jaren doet; fel en vol overgave. Bij de trainingen loopt hij altijd voorop en op conditioneel gebied presteert hij nog altijd boven de norm. Dit alles maakt dat Bram een absolute meerwaarde is voor PEC Zwolle, ook komend seizoen.”

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11