Doelman Jasper Schendelaar is overgekomen van AZ.
Doelman Jasper Schendelaar is overgekomen van AZ. PEC Zwolle Media

Schendelaar en Voet nieuwste aanwinsten PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Met het aantrekken van Jasper Schendelaar en Siemen Voet heeft PEC Zwolle een doelman en een verdediger in huis gehaald. Schendelaar zal in eerste instantie de strijd aangaan met Mike Hauptmeijer voor de positie van tweede doelman achter Kostas Lamprou, die eerder deze week werd gepresenteerd.

Schendelaar speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor Telstar, maar stond onder contract bij AZ. Hij was transfervrij en tekent in Zwolle voor twee seizoenen. In de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 maakte Schendelaar op vijftienjarige leeftijd zijn officieuze debuut in de hoofdselectie en daarmee was hij één van de jongste debutanten uit de clubgeschiedenis van de Alkmaarders.

In de Keuken Kampioen-divisie kwam hij afgelopen seizoen tot 36 optredens voor Telstar. Schendelaar maakte daarin veel indruk en werd in het najaar opgeroepen voor Jong Oranje.

‘Eigen stijl’

“Jasper is een talentvolle doelman met een eigen stijl”, zegt technisch manager Mike Willems. “Dat hij goed kan keepen was al vroeg duidelijk. Het was ook niet voor niets dat clubs als Arsenal en Ajax achter hem aanzaten. Jasper mocht bij AZ al op jonge leeftijd aansluiten bij de eerste selectie en heeft zich in de luwte kunnen ontwikkelen. De voorbije seizoenen heeft hij in de eerste divisie al bewezen een prima doelman te zijn. Wij hebben de laatste jaren veelvuldig wedstrijden van Jasper bezocht en daarin heeft hij ons overtuigd.”

Belgische reus

Met Siemen Voet haalt PEC nog een speler in huis die het afgelopen seizoen werd verhuurd. De linksbenige centrale verdediger stond onder contract bij Club Brugge, maar kwam uit voor KV Mechelen. De 1meter90 lange Voet kwam via S.K. Lochristi en KSC Lokeren in 2009 bij Club Brugge terecht. Vorig seizoen maakte Voet in het shirt van Mechelen zijn debuut in de Jupiler Pro Leauge, de hoogste divisie van België. “PEC Zwolle is een ambitieuze club die er naar streeft om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Dat past helemaal in mijn straatje. Wanneer het nieuwe seizoen over een paar weken zal doen losbarsten moet ik er staan en ga ik mijn best doen om in het basiselftal te geraken”, aldus Voet.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 21 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 21 uur geleden