Sarah van Emst in actie
Sarah van Emst in actie Foto: Diederik van Hogendorp

Sarah van Emst begint goed aan toernooizomer in Eindhoven

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS 

Sarah van Emst is de toernooizomer goed begonnen met een kwartfinaleplaats op een internationaal juniorentoernooi in Eindhoven (ITF Grade 4). In het dubbelspel reikte ze tot de laatste vier.

Op dezelfde plek als waar ze vorig jaar september haar laatste wedstrijd speelde op internationaal niveau, keerde Sarah deze week terug wat betreft toernooitennis. “Ze was daardoor zelfs een beetje zenuwachtig vantevoren”, zegt moeder Kristel. “Maar het ging goed.”

De zestienjarige Zwolse boekte twee mooie zeges op het toernooi voor spelers van achttien jaar en jonger en verloor vervolgens van Lissa Varul uit Estland. Sarah begon sterk, maar moest uiteindelijk met 2-6, 6-4, 6-1 buigen.

in het dubbelspel greep Sarah met Sophie Schouten net naast een finaleplaats. Rikke de Koning en Marente Sybesma trokken in de halve eindstrijd aan het langste eind in een supertiebreak: 7-6 (5), 3-6, 11-9.

Al met al een goede week voor Sarah, die al wel het nodige wedstrijdritme had opgedaan in de Duitse competitie. Daar kwam ze twee weekeinden in actie voor het eerste team van TC Blau-Weiss Halle. Vorig jaar speelde ze daar nog in het tweede team. Naast wedstrijdritme levert het haar een aardig zakcentje op. “Ze had dit weekeinde ook weer in Duitsland kunnen spelen, maar dat werd een beetje te druk”, aldus Kristel.

Komende week staat er voor de jonge Van Emst een korte vakantie in de Ardennen op het programma en daarna doet ze mee aan een nationaal ranglijsttoernooi (voor alle leeftijden) in Groningen. Van Emst is de huidige nummer 73 op de nationale KNLTB-ranglijst.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden