De Halve Marathon in de binnenstad van Zwolle.
De Halve Marathon in de binnenstad van Zwolle. Foto: Annet van Raalten

Inschrijving Halve Marathon later van start door onzekerheid over maatregelen

Sport

HARDLOPEN

De inschrijving voor de Scania Halve Marathon Zwolle is verschoven van eind februari naar medio maart. In verband met de huidige onzekerheden over de coronamaatregelen voor grootschalige evenementen heeft het bestuur hiertoe besloten. 

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 15 februari wordt een definitieve datum vastgesteld waarop de inschrijving voor zowel de Halve Marathon als de Vier Engelse Mijlen open gaat. Het bestuur gaat ervan uit dat het evenement kan plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022. Het betreft een jubileum. want het is namelijk de twintigste editie van het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad.

In 2019 werd de Halve Marathon voor het laatst gelopen. In 2020 werd op 30 maart de stekker eruit getrokken en kregen alle deelnemers hun inschrijfgeld terug. in 2021 waren de vooruitzichten in februari/maart nog dermate somber dat er ook in dat jaar een streep werd gezet door de wedstrijd waar plezier en prestatie hand in hand gaan. Plezier voor de duizenden recreatieve lopers door een sfeervolle binnenstad, prestatie voor het handjevol topatleten (veelal uit de stal van atletenmanager Gerard van de Veen) dat jaarlijks voor de winst strijdt.