Voorzitter Robert Jan Kleute van ZLTB voegt de daad bij het woord. "We willen investeren in de jeugd."
Voorzitter Robert Jan Kleute van ZLTB voegt de daad bij het woord. "We willen investeren in de jeugd." Foto: Pedro Sluiter

Tennisvereniging ZLTB slaat nu nieuwe weg in

· leestijd 2 minuten Sport

(Door Erik Riemens)

TENNIS - Sinds maandag zijn voorzitter Robert Jan Kleute, penningmeester Natascha Wienen en secretaris Irma Ter Borgt officieel in functie. Daarmee heeft tennisvereniging ZLTB weer een ‘echt’ dagelijks bestuur en is de tijd van vooruit kijken aangebroken. “Er zit weer leven in de vereniging”, aldus Kleute.

Zonder verleden geen heden, weet de nieuwe voorzitter ook, die zelf al jaren tennist bij ZLTB. Want de tennisclub uit de Veerallee, opgericht in 1932 en dit jaar dus negentig jaar oud, heeft een bijzonder heftige periode achter de rug. Er was geen bestuur, de schwung was behoorlijk weg uit de vereniging en dan was er nog een privacyzaak van oud-bestuurslid en erelid Danny van Deventer. Kleute wil er niet veel over kwijt, maar het zeker ook niet ongemoeid laten. “Wat ons betreft is een gesprek mogelijk om te kijken of we tot een oplossing kunnen komen.”

Aanvoerder

En kijken of beter gezegd vooruitkijken, het is iets wat het nieuwe bestuur maar wat graag wil. Dat besef was volgens Kleute ook aanwezig bij de leden. Zo is een begin gemaakt met laagdrempelige brainstormsessies, waarin allerlei verenigingszaken worden besproken. Wil je meedoen of heb je goede ideeën, dan schuif je aan. Het heeft in ieder geval geleid tot een volwaardige bezetting van de meeste commissies, schetst Kleute.
“Ik tennis zelf nu vier jaar en was als aanvoerder al aardig op de hoogte wat er speelde. Op een bepaald moment kwam ik aan de bar in gesprek over de club. Zo ben ik er ook min of meer bij betrokken geraakt”, vult Wienen aan.
Een mooi voorbeeld van die nieuwe energie zoals de twee bestuursleden dat noemen, is het Peperbus Open. Het tennistoernooi dat maandag 27 juni start op de zeven gravelbanen die ZLTB heeft. “We hebben ongeveer 200 inschrijvingen. Daar zijn we heel tevreden mee en zien we als bewijs dat het allemaal weer gaat leven. Ook organiseren we dit jaar weer een jeugdkamp en gaan we na de zomer ons jubileum vieren. We zetten de komende tijd vooral in op de jeugd. En dan met name op kinderen en jongeren die nog niet aan sport doen. Het CCC speelt hier al (Carolus Clusius College, de buren, ER), maar we richten ons op meer scholen en jeugd door onder andere het aanbieden van de actie ‘maak kennis met tennis’ en het organiseren van inlooplessen.”

Boot

“Naast kwantiteit, investeren we ook in kwaliteit. Zo faciliteren we een hoger tennisniveau door het hebben van goede trainers. De jeugd krijgt op die manier bij ons het podium om zich verder te ontwikkelen en door te groeien”, licht Kleute toe. Nu heeft ZLTB zo’n 360 leden. De beide bestuursleden hopen richting de 400 te gaan. Bijvoorbeeld door goed na te denken over de introductie van flexibele lidmaatschappen. Het aanbieden van padel zien Kleute en Wienen niet per se als must. “Dat zou in ons geval ook niet logisch zijn, omdat Peakz Padel hier vlakbij zit. En padel is toch echt een andere sport. Wat dat betreft hebben we niet echt het idee dat we die boot missen.”

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45