Oliver Amelink maakt zaterdag zijn debuut als trainer van PEC Zwolle Vrouwen.
Oliver Amelink maakt zaterdag zijn debuut als trainer van PEC Zwolle Vrouwen. (Foto: PEC Zwolle Media)

Oefenprogramma PEC Vrouwen rond

Sport

PEC ZWOLLE - De PEC Zwolle Vrouwen spelen zaterdag hun eerste oefenduel in de tweede voorbereidingsfase. Het Duitse FC Gütersloh, dat uitkomt in de tweede Bundesliga is dan om 15.00 uur in Zwolle de eerste tegenstander. Het duel wordt gespeeld bij vv Berkum.

De ploeg van de nieuwe trainer Olivier Amelink startte deze week met de voorbereiding op de competitie die voor PEC Zwolle ‘pas’ in het weekend van 23 september begint met een uitduel tegen FC Twente. PEC is de eerste speelronde namelijk vrij. De 29-jarige Enschedeër is de opvolger van Joran Pot en afkomstig van de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente en Heracles Almelo. Zoals bekend contracteerde PEC eerst Roeland ten Berge, maar de oud-trainer van de Heerenveen Vrouwen zit nu op de bank als assistent van de mannen van Go Ahead Eagles.
Op vrijdag 19 augustus reist competitietegenstander Excelsior af naar Zwolle, dat duel begint om 16.00 uur. Verder oefent PEC Zwolle op vrijdagavond 26 augustus om 19.30 uur tegen de amateurs van DTS’35 uit Ede. Op zaterdag 3 september is SV Meppen, de nieuwe ploeg van oud-PEC Zwolle trainster Carin Bakhuizen om 14.30 uur de opponent in Zwolle. Van de laatste twee oefenduels - allebei uit - tegen Heerenveen op vrijdag 9 en het Belgische OH Leuven op vrijdag 16 september, zijn de aanvangstijdstippen en locaties nog niet bekend. Een week later begint voor PEC dus de competitie. Het eerste thuisduel is vrijdag 30 september, wanneer nieuwkomer Fortuna Sittard naar Zwolle komt.