Dean Huiberts, hier nog invaller tegen De Graafschap, speelde tegen VVV Venlo de hele wedstrijd.
Dean Huiberts, hier nog invaller tegen De Graafschap, speelde tegen VVV Venlo de hele wedstrijd. (Foto: Pedro Sluiter)

Dean Huiberts geniet dubbel van duel tegen VVV Venlo

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

VENLO – PEC Zwolle kende zondag een onverwachte makkelijke middag in Venlo. Na een gelijkopgaande beginfase, profiteerde Zwolle optimaal van de vroege rode kaart van VVV-speler Jens Jacobs. Het werd uiteindelijk 0-4 door een benutte strafschop van Bram van Polen, twee treffers van rechtervleugelverdediger Luis Görlich, die zowaar topscorer is met drie doelpunten. Ook invaller en competitiedebutant Gabi Cashili, scoorde. Volop tevredenheid bij PEC Zwolle dus, zeker bij Dean Huiberts die eindelijk weer eens een hele wedstrijd speelde na zijn enkelblessure. “Ik ben echt heel blij dat ik er weer ben, want ik heb het spelletje wel heel erg gemist.”

Ten opzichte van vorige week tegen Telstar, had trainer Dick Schreuder twee wijzigingen in de basiself aangebracht. Jordy Tutuarima had zijn basisplaats weer terug, vervanger Hakon Gangstad was geblesseerd, dat gold ook voor Chardi Landu, die niet helemaal okselfris was en op de bank plaatsnam, tussen de overig elf (!) wisselspelers.

Zwaar

Huiberts speelde in zijn plaats, middenvelder Tomislav Mrkonjic schoof naar voren en fungeerde als een valse spits naast Apostolos Vellios. “We hadden om half tien bespreking en om twee voor half tien kreeg ik het te horen dat ik zou spelen. Eindelijk weer negentig minuten en daar ben ik blij mee. Ik heb lang met een enkelblessure gesukkeld (Huiberts raakte eind februari geblesseerd en was de rest van het seizoen uitgeschakeld, ER.). Dat was mentaal ook zwaar. Nu moet ik het de trainer laten zien, want ik wil gewoon alles spelen”, aldus Huiberts die zijn wedstrijdanalyse begon met een schouderklop aan doelman Schendelaar.
“Jasper houdt ons in leven in die één-tegen-één situatie met Nick Venema. Na de penalty en de rode kaart, werden de ruimtes heel groot en kregen we veel kansen. Het was zeker niet gemakkelijk, alleen we krijgen geen goal tegen en scoren er vier. Prima toch? Toch vind ik dat we het nóg beter hadden moeten uitspelen, want we waren best slordig in de eindfase.”

Glimlach

“Uiteindelijk winnen we met 0-4. Dan ga je toch lekker de bus in voor zo’n lange rit. Want winnen is toch het mooiste van voetbal”, besloot de middenvelder met een glimlach, die had hij ook in een dolletje met Luis Görlich. Want maakte Huiberts nog wel of niet de 0-2? De Duitse rechtsback gaf zijn inzet vlak voor rust al dan niet een beslissend tikje. Was het nou Huiberts of dus toch Görlich? Dat laatste zou betekenen dat de Duitser, die na rust nog een keer doel trof, topscorer is van PEC met drie goals. “Ik vind dat jij mij mag feliciteren met mijn treffer”, lachte Huiberts meteen na de wedstrijd. Maar helaas voor hem. De treffer werd officieel toegekend aan Görlich.

De bekende trap in het stadion van VVV Venlo.
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 12 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 13 uur geleden