PEC Zwolle stapte tevreden de bus weer in richting Zwolle. Foto: Erik Riemens

PEC Zwolle met speels gemak naar simpele zege: 0-5 tegen Telstar

· leestijd 2 minuten Sport

(Door Erik Riemens)

VELSEN – PEC Zwolle had vrijdagavond een avond die het mogelijk wel vaker gaat meemaken in de Keuken Kampioen Divisie. In Velsen-Zuid werd een uiterst eenvoudige 0-5 winst behaald, die vooral voor rust vorm kreeg, toen een oppermachtig PEC Zwolle al met 0-3 leidde.

Een begin om van te dromen. Want toen er nog geen tien minuten op de stadionklok stonden, waren er al twee mandjes gehesen, zoals dat bij Telstar traditiegetrouw het geval is. Nadat Younes Taha meteen een enorme schietkans onbenut liet, was Chardi Landu na twee minuten wel trefzeker. Apostolos Vellios lobde binnen tien minuten de tweede Zwolse treffer binnen en toen Landu tien minuten voor rust een assist van notabene keeper Jasper Schendelaar omzette in een treffer, was het duel wel zo’n beetje gespeeld.

Vrijbrief

Schendelaar, met een verleden bij Telstar waarvoor hij een seizoen lang uitkwam, was na afloop dan ook meer dan tevreden. “Ik denk dat we wel kunnen spreken van een perfecte avond. Gewonnen, vijf goals gemaakt, een assist en geen tegentreffer. Beter kan niet toch? We gingen als een wervelwind van start. In de tweede helft vond ik ons in het begin niet goed, daarna herpakten we ons en scoorden we. Toen was het wel klaar”, aldus Schendelaar, die nog steeds het positieve ervaart dat hij eerste doelman is. “Ja klopt, dat neem ik iedere wedstrijd mee. Natuurlijk heb ik geen vrijbrief, maar de trainer heeft wel zijn vertrouwen in mij uitgesproken en daar ben ik best dankbaar voor.”

Zoals Schendelaar al aangaf, in de beginfase van de tweede helft probeerde Telstar met goede moed én drie wissels er nog wat van te maken. Het eerste kwartier was er zowaar sprake van lichte dadendrang, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. En wat was er nog over van het frisse aanvalsspel van de formatie van Dick Schreuder? Niet heel veel, maar dat hoefde ook niet. Daarvoor was PEC Zwolle gewoonweg veel te sterk. Dat drukte Luis Görlich uit in de score, toen hij na een goed uur de bal binnenschoot na een afgeketste corner: 0-4.

Enkel

Het wedstrijdverloop was voor Schreuder aanleiding om de wissels aan het werk te zien. Bram van Polen had voor de wedstrijd al wat last van zijn enkel, kreeg in de eerste helft een ongelukkige tik van Glynor Plet in zijn gezicht en keerde na 45 minuten niet meer terug. Hij werd vervangen door Rav van den Berg.
Ook Hakon Gangstad speelde niet de hele wedstrijd. De Noord debuteerde officieel in het eerste, omdat Jordy Tutuarima ziek was. De linksback deed dat vrij succesvol, voordat hij plaats maakte voor Davy van den Berg. Verder kregen Dean Huiberts, Lennart Thy en Dajirio Chrinio speeltijd, ze vervingen Landu, Görlich en Tomislav Mrkonjic.

Bovenaan

Voor de stand maakte het allemaal niet uit, behalve dat Thomas van den Belt met een rake kopbal vlak voor tijd de 0-5 maakte. Zo werd de tweede zege van de competitie geboekt, waardoor PEC Zwolle bovenaan staat. Samen met onder meer VVV Venlo, dat zondag 21 augustus in Venlo de tegenstander is. “Het ging tegen Telstar inderdaad gemakkelijker dan we vooraf hadden gedacht. Voor ons geldt dat we iedere wedstrijd goed voor de dag moeten komen. Dus ook tegen VVV. We bekijken het écht van week tot week”, besloot Schendelaar.

PEC Zwolle met de onleesbare rugnummers in de aanval tegen Telstar.