Lotte Bos van SVI vrouwen had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het winnen van de titel.
Lotte Bos van SVI vrouwen had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het winnen van de titel. (Foto: Pedro Sluiter)

Competitiebal rolt ook bijna weer voor vrouwenvoetbalteams

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Be Quick’28 Vrouwen opent het seizoen in de Topklasse met een thuisduel tegen DTS’35. Ook de andere standaard vrouwenteams beginnen op zaterdag 24 september met hun competitiestrijd.

Be Quick’28 treft nagenoeg dezelfde ploegen als afgelopen seizoen, toen de Zwolse topklasser op de negende plek eindigde. ACV (Assen), DSE (Etten Leur) en Oranje Nassau (Groningen) nemen de plaats in van SSS, RVVH en Woezik. Be Quick’28 treft ACV in Assen op 1 oktober, een week later is het Oranje Nassau tegen Be Quick’28. Op 10 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop, die tot 4 februari duurt.
Overigens speelt de Zwolse formatie haar thuiswedstrijden ‘gewoon’ om 14.30 uur in plaats van 17.00 uur en dat gaat het doen zonder boegbeeld Anouk Bourgonje. Zij kondigde haar afscheid aan en voor haar wordt vrijdagavond 2 september een speciaal duel georganiseerd tussen Team Anouk en Vrouwen 1 (aanvang 19.30 uur). Een uur later is het afscheid van heren 1 boegbeeld Frank Oosterhof. ‘Zijn’ team speelt dan tegen het eerste elftal van Be Quick’28.

Degradatie

De Berkum Vrouwen zijn na de degradatie uit de hoofdklasse, terug te vinden in de eerste klasse. De opening van het competitieseizoen is een uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum, de eerste thuiswedstrijd is op 1 oktober tegen HZVV uit Hoogeveen. De Berkumse vrouwen spelen een aantal derby’s: zaterdag 15 oktober in eigen huis tegen SC Genemuiden, op zaterdag 26 november ook thuis tegen Be Quick’28 2 en op 10 december wederom thuis, dan is FC Ommen de tegenstander.

De vrouwen van ZAC en WVF treffen elkaar in de derde klasse. ZAC opent het seizoen tegen het derde team van Be Quick’28. WVF dat de titel binnenhaalde in de vierde klasse, reist af naar Heino. De week daarop gaat ZAC naar Nieuwleusen en krijgt WVF bezoek van DSV’61. Beide Zwolse ploegen treffen elkaar op zaterdag 8 oktober bij ZAC, aanvang 16.15 uur.
EDON en SVI, dat afgelopen seizoen kampioen werd, komen elkaar tegen in de vijfde klasse. Op 5 november is het SVI-EDON. De ploeg uit Zwolle Zuid opent de competitie met een uitwedstrijd tegen Bergentheim 2, terwijl EDON Hardenberg’85 op bezoek krijgt. Een week later ontvangt SVI DETO en gaat Edon naar Mariënberg.

Bekerduels

Voordat de competitie aanvangt, werken de vrouwenteams hun bekerduels af. De eerste bekerduels vinden zaterdag 3 september plaats: Be Quick’28-Oranje Nassau 2, Berkum-Saestum 2, Nieuwleusen-ZAC, IJVV-WVF, EDON-IJVV 2 en SVI-SJO VCHW (Wijthmen/Hoonhorst).

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32