PEC Zwolle trainer Dick Schreuder was opgelucht en dankte de fans die in Den Bosch zijn ploeg steunden. (Foto: archief Pedro Sluiter)

PEC Zwolle nu alleen koploper

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle krijgt vrijdag 9 september Willem II in de wetenschap dat het alleen koploper is met de volle winst uit 5 wedstrijden. Vrijdagavond won PEC met enig fortuin de uitwedstrijd in en tegen Den Bosch: 1-2.

Trainer Dick Schreuder, die dezelfde elf het veld instuurde als tegen Jong PSV, sprak van een gelukkige zege. “Ik ben trots op de manier waarop het team deze drie punten over de streep heeft getrokken, want in dit soort wedstrijden laat je vaak punten liggen.” Dat gebeurde dus niet. Dat kwam ook omdat PEC al snel scoorde.

Ongelukkig

Na vijf minuten was de voorsprong er al via een rake kopbal van Dean Huiberts. De puntgave voorzet was van Younes Taha. Een kleine tien minuten koesterde PEC Zwolle die openingstreffer totdat uit een snel genomen vrije trap Thomas Beelen de bal ongelukkig achter de uitgekomen Jasper Schendelaar in het doel werkte: 1-1.

Dat was ook de ruststand. In de tweede helft veranderde er eigenlijk niet zoveel. PEC had het lastig, kreeg wel wat mogelijkheden, maar dat gold zeker ook voor FC Den Bosch. Thomas van den Belt met zijn derde treffer van het seizoen, was het goudhaantje aan Zwolse zijde zo’n vijf minuten voor tijd. Zijn lage harde schot was heel Den Bosch te machtig: 1-2 en zo bezorgde hij PEC de vijfde zege op rij.

Oponthoud

Een veelbesproken treffer, omdat de thuisploeg op dat moment in opdracht van scheidsrechter Richard Martens twee spelers aan de kant had staan vanwege een blessurebehandeling. En die spelers mochten nog niet terugkeren op het veld toen het doelpunt viel. Het leidde tot het nodige oponthoud, maar de overwinning leed er niet onder: 1-2. Door het puntenverlies van FC Eindhoven is PEC Zwolle nu alleen koploper.