WVF-keeper Melvin Hartenhof hield zaterdag zijn doel schoon.
WVF-keeper Melvin Hartenhof hield zaterdag zijn doel schoon. Foto: Pedro Sluiter

Wie staat er straks eigenlijk onder de lat bij WVF?

Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Ditmaal was het Melvin Hartenhof, die zaterdag in de gewonnen bekerderby tegen Be Quick’28 (0-1) het doel verdedigde bij WVF. Of wordt het toch Nick Grootkarzijn, de doelman die deze zomer overkwam van Hierden? Kortom, wie volgt boegbeeld Mike te Wiele op? De keeper die maar liefst dertien seizoenen onder de lat stond in Westenholte en tegenwoordig in de spits speelt bij WVF 5.

Hartenhof kwam in 2020 over van CSV’28, maar groeide op bij WVF. Hij deed het zaterdag tegen competitiegenoot Be Quick’28 naar behoren, want hij hield de nul.
Niek Karrenbelt is bezig aan zijn zevende seizoen als keeperstrainer bij WVF. “Natuurlijk gaat het om ballen tegenhouden, maar omdat we verzorgd voetbal willen spelen. letten we ook op zaken als meevoetballen, hoe sta je in de goal en hoe is je coaching. Daarnaast hoe anticipeer je als keeper op het aanvallende spel van de tegenstander en wie is er goed met hoge voorzetten en diepe ballen.”
Dinsdagavond speelde WVF nog een oefenduel thuis tegen Heino, zaterdag is het bekerduel ook thuis tegen DOS Kampen. “Beide keepers rouleren en na zaterdag neemt hoofdtrainer Jacob Grooten het besluit. Ik heb een adviserende rol, maar als je mij vraagt is het echt een close call.”

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34