Nejim El Atiaoui wijst namens FC Ulu Spor zijn ploeg de weg tegen Dieze West.
Nejim El Atiaoui wijst namens FC Ulu Spor zijn ploeg de weg tegen Dieze West. (Foto: Pedro Sluiter)

Laatste kunstje Nejim El Atiaoui is vriendendienst

· leestijd 2 minuten Sport

AMATEURVOETBAL – “Ik heb de afgelopen week voor het eerst getraind en speelde zaterdag meteen de volle negentig minuten. Dat merk ik wel ja”, lacht Nejim El Atiaoui. De sierlijke speler maakte deze zomer de overstap van kampioen Dieze West naar degradant FC Ulu Spor, de ploeg die in de vierde klasse zaterdag een nieuwe start wil maken. “Ik wil helpen om wat op te bouwen.”

(door Erik Riemens)  

Beide teams speelden zaterdagmiddag in de bekercompetitie tegen elkaar. Het werd 0-3 voor de ploeg van Dieze West-trainer Tom IJzerman en dat verbaasde de 34-jarige El Atiaoui helemaal niets. “Nee joh, Dieze West is veel stappen verder dan wij. De score had nog hoger kunnen zijn. Wij hebben eigenlijk niet veel meer kunnen doen dan alleen maar achter ze aanrennen. Dat is ook logisch, want we zijn een ploeg in opbouw, met heel veel jonge en nieuwe spelers.”

Vrienden

FC Ulu Spor kende een ongekend rampseizoen in de vierde klasse zondag,  Alle 26 duels werden verloren, meer dan 160 goals tegen en ook nog eens 7 punten aftrek, vanwege het regelmatig niet op komen dagen. “Een verstandige keuze om over te stappen, want naast de slechte resultaten waren er te weinig spelers en er kwam ook helemaal geen publiek meer”, vindt El Atiaoui.
“Er zijn toen een paar leden opgestaan om alles weer op de rit te krijgen en om te zorgen dat de club weer stabiel wordt. Ook kwam er een grote selectie met veel bekenden en vrienden van elkaar. Omdat het vooral veel jonge jongens zijn, zochten ze ook ervaren spelers. Ik heb veel vrienden bij Ulu Spor, onder wie de voorzitter. Op die manier ben ik bij de club gekomen. Om ze te helpen en iets op te bouwen.”
El Atiaoui, die de opkomst van Dieze West meemaakte tot en met de toenmalige hoofdklasse, wilde eigenlijk zijn carrière beëindigen. “Ik ben nu 34 jaar, kan niet altijd twee keer in de week trainen en ook niet elke zaterdag spelen. Ik werk onregelmatig, draai nachtdiensten en dat breekt je een keer op. Eigenlijk wilde ik afgelopen seizoen al stoppen, maar nu help ik Ulu Spor graag met mijn ervaring.”
De middenvelder kan bogen op een mooie carrière, die zich vooral afspeelde op sportpark Het Hoge Laar. “Ik begon bij CSV’28 en heb er mijn hele jeugd gespeeld. Toen ze daar geen A-junioren hadden, ben ik naar Be Quick’28 gegaan, waar ik een aantal seizoenen in het eerste speelde, onder andere met Tom. Samen zijn we toen naar Dieze West gegaan en ik heb vervolgens nog bij Unicum in Lelystad gespeeld, voordat ik weer terugging naar Dieze West.”

Laatste

“En nu zit ik bij Ulu Spor”, vervolgt El Atiaoui. “Ik heb net een week training achter de rug en speelde zaterdag meteen de volle negentig minuten. Dat voel ik wel hoor, ik ben dan ook nog niet fit. Dit is in principe mijn laatste seizoen, heel misschien plak ik er nog een jaartje aan vast, maar dat weet ik nu nog niet.”
Hoewel FC Ulu Spor de eerste bekerronde niet overleefde, gaven de resultaten de formatie goede moed. Tegen vierdeklasser ‘t Harde bleef het 0-0, tegen DSV’61 (derde klasse) werd verloren met 0-2 en het werd dus 0-3 tegen Dieze West, dat volgens El Atiaoui gaat meedoen in de top van die derde klasse. Zaterdag krijgt FC Ulu Spor Reaal Dronten op bezoek in het openingsduel van de competitie.
“Een aantal jonge jongens van ons denkt dat wij bovenin de vierde klasse kunnen meedraaien. Ook ik ben ambitieus en wil niets liever, maar laten we nu eerst maar eens rustig beginnen en langzaamaan hier iets moois opbouwen.”

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43