Lennart Prins haalt uit tegen Dieze West, dat met 0-1 won.
Lennart Prins haalt uit tegen Dieze West, dat met 0-1 won. Foto: Pedro Sluiter

Bij Zwolsche Boys wisselt pa Prins de ene zoon voor de andere

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL – Oud-winnaar van de Salverda Topscorerstrofee en doelpuntenmachine Lodewijk de Vries is definitief gestopt en werd onlangs zelfs geopereerd aan zijn enkel. Spits Lennart Prins (30) moet dit seizoen zorgen voor de doelpunten bij Zwolsche Boys. Met vader Freddy als trainer aan de kant en broertje Jens (26) die met regelmaat voor hem invalt.

(door Erik Riemens)

Zaterdag gingen jullie nipt met 0-1 onderuit in de streekderby tegen Dieze West. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

“Ze hebben zo ontzettend veel goede voetballers en kwaliteit. Ondanks dat zij al vroeg een rode kaart kregen, was het een terechte uitslag. Al kregen we nog wel wat kansjes en had ik ook kunnen scoren. Nee, na drie wedstrijden heb ik nog niet gescoord, maar daar maak ik mij geen zorgen over. Dat komt nog wel.”

Je hebt heel even bij Dieze West gespeeld toch? Hoe zat dat precies?

“Ik ben begonnen bij Zwolsche Boys in de jeugd. Ik heb er tot mijn 21ste gespeeld, toen we kampioen werden in de derde klasse en ik achttien keer scoorde, ging ik naar Nunspeet. Ik wilde hogerop. Alleen ik raakte daar snel geblesseerd aan mijn enkel en heb de rest van het seizoen niet gespeeld. Ik ging toen terug naar De Boys. Dat was eerst met trainer Hans Tuin en later met Jan Verheijen. Hoe ik bij Dieze West kwam? Ik woonde in Amersfoort, zou verhuizen naar Zwolle, alleen dat duurde wat langer. Daardoor kon ik maar een keer in de week trainen. Ik ging vorig seizoen naar Dieze West. Het werd al vrij snel duidelijk dat ik niet veel zou spelen. Ik ben tot de bekerwedstrijden gebleven, daarna gestopt en nu voetbal ik weer bij Zwolsche Boys.”

Je vader is trainer, je broertje Jens teamgenoot. Bevalt dat een beetje?

“Ja hoor, dat is wel leuk. In de jeugd heb ik mijn vader ook als trainer meegemaakt. Wat ik mooi vind aan het samenspelen met mijn broertje, is dat hij echt veel stappen heeft gemaakt. Soms beginnen we samen in de basis, maar soms komt hij erin voor mij.”

Wat voor spits ben je eigenlijk?

“Niet eentje die zomaar even twee man passeert. Ik moet het juist van mijn werklust hebben, loeren op mijn momenten en op de goede plek staan. We zakken nu meer in en spelen vaker op de counter. In het eerste competitieduel tegen Hattem, zetten we veel druk naar voren. Dat was geen goed idee, want we verloren met 0-6.”

Je werd ooit tweede in de Salverda Topscorerstrofee. Wat betekent dat klassement voor jou?

“Dat is al even geleden, maar ik weet nog dat we toen een mooi en gezellig feestje hadden. Ik volg het zeker en hoop dat ik ‘m een keer win.”