Nynke Hofstede wacht geconcentreerd op wat komen gaat.
Nynke Hofstede wacht geconcentreerd op wat komen gaat. Foto: Hans Smit

Andere rol volleybalster Nynke Hofstede in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

VOLLEYBAL - Nynke Hofstede, middenaanvalster van VC Topvolleybal Zwolle keerde afgelopen zomer terug van een jaartje België. Haar periode bij Asterix Beveren, waar ze Champions League speelde, stond volledig in het teken van volleybal. “Ik heb gemerkt dat ik niet alleen maar met volleybal bezig wil zijn, daar haal ik niet mijn voldoening uit. Wel als ik ernaast ook kan werken. Van die combinatie word ik gelukkig”, aldus Hofstede.

Met haar 25 jaar behoort de aanvoerster samen met de herstellende Kim de Wild tot de routiniers bij VC Topvolleybal Zwolle, dat niet alleen van naam veranderde, maar ook een hele andere en vooral jeugdige selectie heeft. “Dat betekent dat ik met mijn ervaring jonge speelsters kan helpen en een kartrekker moet zijn. Volleybal is meer dan alleen maar wat er in het veld gebeurt. Zit iemand bijvoorbeeld niet zo lekker in zijn vel, dan is het goed om even een praatje te maken. En dat kan ook zijn om de druk wat weg te nemen of juist vertrouwen te geven en dat je best fouten mag maken.”
De 1.90 meter lange speelster is blij om weer terug te zijn. Ze maakte de huidige coach Eric Meijer in haar eerste Zwolse periode ook al mee. Ook de terugkeer van trainer Pascal Venenman, sprak Hofstede aan. “Ik had ook wel wat aanbiedingen van andere clubs, maar ik wilde naar Zwolle. Het mooie is, is dat het hier sowieso goed georganiseerd is en dat het nu net allemaal weer wat serieuzer en professioneler is dan toen ik hier wegging. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het aantal trainingsuren, dan denk ik dat wij in Zwolle het meeste trainen van iedereen. Dat is misschien maar een paar uurtjes minder dan in België.”

Noord Nederland Cup

VC Topvolletbal Zwolle kende volgens Hofstede een prima aanloop naar de competitie, die dit weekend zou starten. Zou, want volleybalbond Nevobo mag van wereldvolleybalbond FIVB pas beginnen nadat de finale van het WK Volleybal Vrouwen in ons land is gespeeld en die is op 15 oktober. “Wel balen, maar wat doe je eraan? Het geeft ons ook tijd om de puntjes op de i te zetten en we gaan met vijf andere teams de Noord Nederland Cup beginnen. Met twee poultjes van drie om er straks in oktober helemaal klaar voor te zijn.”