Een sfeerfoto van de wedstrijd VSW Windesheim tegen FC De Rebellen.
Een sfeerfoto van de wedstrijd VSW Windesheim tegen FC De Rebellen. Foto: Pedro Sluiter

VSW typeert jubileumweekend als grandioos

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Een speler van VSW kijkt even om zich heen en roept vervolgens naar de kant. “Hé, hallo. We staan maar met tien.” Het vele publiek én de spelers konden er zaterdag wel om lachen. Het voorval paste dan ook prima in de sfeer die er hing tijdens het Windesheimer jubileumweekend. Met elf tegen elf kon de tweede helft tussen VSW en FC De Rebellen beginnen (1-3).

VSW bestond afgelopen week exact 75 jaar en dat mocht een ieder weten. Sterker nog, het leek wel of iedereen zaterdagmiddag – een vrij competitieweekend – de weg naar sportpark De Bosrand gevonden had. Parkeren was bijna onmogelijk, veel fietsen en scooters op het terrein en de toeschouwers rijen dik langs de kant. En dan was het ook nog eens geweldig voetbal- en kijkweer. 

Dromen

VSW van 18 oktober 1947, werd opgericht voor en door de aanwezigheid van de steenfabriek aan de IJssel. De arbeiders wilden zaterdag voetballen tegen andere steenfabrieken en zo geschiedde. Anno 2022 leeft de vereniging als nooit tevoren in het heden, maar was er in het jubileumweekend  uiteraard ook volop aandacht voor het verleden. In het dorpshuis was een expositie en konden gekoesterde herinneringen opgehaald worden.
Voorzitter Rob van Tilburg glunderde van oor tot oor en op de vraag hoe het gesteld was met het jubileum, volgde in eerste instantie maar één woord. “Grandioos. Echt. Ik had dit niet durven dromen.”
“De receptie was vrijdag heel goed bezocht met allemaal genodigden, waarvan sommigen van ver kwamen, sponsors en vrijwilligers. Echt hartstikke mooi. Vanochtend de jeugd was ook allemaal mooi. En nu dan de wedstrijd tegen FC Rebellen. Na de tijd komt er nog een zanger, daarna even niets en dan een coverband tot één uur”, aldus de voorzitter, die zich geen zorgen hoeft te maken hoe hij thuis zou komen. Van Tilburg woont namelijk achter het sportpark.

Chauffeur

En dan de wedstrijd van 2 x 35 minuten tegen FC De Rebellen. Onder andere Romano Dennenboom, Jeroen Heubach, Ruben Schaken en Andy van der Meijde waren te bewonderen in Windesheim. Anco Jansen, drie niveaus hoger spelend bij DZOH uit Emmen en Dieze West trainer Tom IJzerman zorgden voor een Zwols tintje. Met rust stond het 0-2 door treffers van Leonardo dos Santos en Rick Platvoet. Het wachten was totdat scheidsrechter Roelof Luinge, uiteraard in het bijzijn van zijn vaste chauffeur, de organiserende vereniging zou bevoordelen. VSW kreeg bij een 0-3 stand - gescoord door Jeremy Overbeek Bloem - niet een goedkope, maar een gratis strafschop: Jesse Dirksen passeerde doelman Dennis Gentenaar en dat werd -  hoe kon het ook anders - feestelijk gevierd.  

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 16 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport gisteren