Ryan Thomas is back bij PEC Zwolle.
Ryan Thomas is back bij PEC Zwolle. Foto: PEC Zwolle Media

Ryan Tomas terug bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Het is PEC Zwolle gelukt om Ryan Thomas (27) terug te halen naar Zwolle. De middenvelder die in 2013 neerstreek in Overijssel en in 2018 een prachtige transfer naar PSV verdiende, komt transfervrij en tekent tot het einde van dit seizoen in Zwolle met een optie voor een langer verblijf.

Na meer dan vier jaar bij PSV komt Thomas weer thuis in Zwolle. De dynamische middenvelder is inmiddels bijna volledig hersteld van een knieblessure en staat weer op het veld. De Nieuw-Zeelander is vanzelfsprekend blij weer terug te keren in Zwolle: “Bij PEC Zwolle heb ik de mooiste dag uit mijn voetballoopbaan beleefd, maar niet alleen dat. Aan deze club heb ik veel te danken. Zij gaven mij bijna tien jaar geleden de kans om in Europa profvoetbal te spelen. Zwolle voelt voor mij en mijn gezin dan ook als thuis. Na ook een hele mooie periode in Eindhoven met ups en downs voel ik me sterker dan ooit en heb ik heel veel zin om weer te voetballen.”

Grote waarde

Technisch directeur Marcel Boudesteyn over het aantrekken van Thomas: “Ryan heeft hier natuurlijk een fantastische geschiedenis. Dat hij nu terugkeert is voor ons op meerdere fronten heel goed nieuws. Met Ryan hebben we een sterke en inmiddels zeer ervaren speler aan onze selectie toegevoegd die logischerwijs van grote waarde kan gaan zijn op ons middenveld. Met zijn 27 jaar liggen er bovendien nog veel mooie voetbaljaren in het verschiet. Ryan heeft in Eindhoven een lange revalidatie achter de rug en traint inmiddels alweer op het veld. Ik heb goede hoop dat hij nog voor het einde van dit jaar kan aansluiten bij de selectie. Tot slot wens ik Ryan welkom thuis in Zwolle en veel succes de komende maanden.”


Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden